Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρυψαν τις εμπράγματες εγγυήσεις

Απόσπασμα των συμπερασμάτων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και συγκεκριμένα η σελίδα 3, όπου και το άρθρο 9, όπως αποφασίστηκε και καταγράφηκε στα αγγλικά και όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά.

Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».

Οικονομικός όρος: Παροχή ασφάλειας για την χρηματοδότηση δανείου, που δεν είναι άλλο από την εμπράγματη εγγύηση.

Επομένως, επιτεύχθηκε συμφωνία δανεισμού με ασφάλεια, όπου ο δανειστής για να κατωχυρώθει, επιβάλλει στον οφειλέτη την πιθανή δέσμευση των συγκεκριμένων ακινήτων, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιστροφή του δανείου στο ακέραιο.

Η ασφάλεια χρησιμεύει ως προστασία για έναν δανειστή έναντι του δανειζόμενου για πιθανό default – δηλαδή, όταν κάθε οφειλέτης παρέλειπει να καταβάλει το κύριο ποσό και τους τόκους, σύμφωνα με τους όρους της υποχρέωσης δανείου.

Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν αποχρεώνει το δάνειο (λόγω αφερεγγυότητας ή άλλου γεγονότος), ο οφειλέτης (παραιτείται) από το ακίνητο που δόθηκε ως εξασφάλιση – και ο δανειστής γίνεται τότε ο κύριος της ασφάλειας δηλ της εμπράγματης εγγύησης.

Σε ένα τυπικό στεγαστικό δάνειο για παράδειγμα, η ακίνητη περιουσία που απέκτησε με τη βοήθεια του δανείου χρησιμεύει ως ασφάλεια.

Στην περίπτωση που ο αγοραστής παραλείψει να πληρώσει το δάνειο στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυριότητα του ακινήτου μεταφέρεται στην τράπεζα.

Η τράπεζα χρησιμοποιεί μια νομική διαδικασία που ονομάζεται αποκλεισμός, έτσι ώστε να αποκτήσει την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ο οποίος έχει αθέτησει τις υποχρεώσεις του σχετικά αποπληρωμή του ενυπόθηκου δανείου.

Σε κάθε περίπτωση αγαπητοί, μιλάμε για εμπράγματες εγγυήσεις, τις οποίες πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός!!!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]