Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Sunday Times: Πωλείται ο Παρθενών, καλέστε για πληροφορίες τον Γιώργο Παπανδρέου

Με μια φωτογραφία πινακίδας πώλησης του Παρθενώνα συνόδεψαν οι Κυριακάτικοι Times το ρεπορτάζ για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας συνομιλούν με πολίτες που διαμαρτύρονται για τη δημοσιονομική πολιτική λιτότητας και την πρόθεση πώλησης δημόσιας περιουσίας, με έναν εξ αυτών να σχολιάζει: «μπορεί να έχουν πουλήσει την Ακρόπολη και να μην το ξέρουμε».

Το πωλητήριο που έχει αναρτήσει η εφημερίδα στον Ιερό Βράχο μπροστά από τον Παρθενώνα αναφέρει: «Πωλείται. 1 μνημείο. Άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Καλέστε το Γιώργο Παπανδρέου».

Στο ρεπορτάζ της με τίτλο «Ανοιχτοί σε όλες τις λογικές προσφορές» η εφημερίδα σημειώνει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται όρος για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και επομένως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα. «Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατική δημοπρασία», σχολιάζει η εφημερίδα.

Γίνεται μια αναφορά στον πλούσιο κατάλογο των προς πώληση οργανισμών και στοιχείων περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με τη σημείωση ότι στη νέα Ευρώπη τίποτα δεν είναι ιερό και το ερώτημα ποιος αγοράζει σήμερα.

Κυβερνητικός σύμβουλος που δεν κατονομάζεται δηλώνει στην εφημερίδα ότι έσοδα της τάξης των 15 με 20 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος, αντί των 50 δισεκατομμυρίων που έχει εξαγγελθεί. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος, ένα περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά πολλά μαζί θα έριχναν τις τιμές.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κοίτα Που μας έφτασε η πολιτική του Jefry (The Liar) GAP.... Ακό κει που μας χρώσταγαν (τα μάρμαρα) να τους δώσουμε και τα υπόλοιπα...
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο; Η τοποθέτηση των αγαλμάτων του Φιλίππου του Β' και του
    Μεγάλου Αλεξάνδρου και έπεται συνέχεια, ή η διαρκής προσπάθεια γελοιοποίησης των Ελλήνων από τους φίλους και ας τους ονομάσουμε σύμμαχούς μας!Αλλά τι να πρωτοθαυμάσουμε στους κατά φαντασίαν πολιτισμένους φίλους και σύμμάχους μας που μας αποκαλούν γουρούνια;Τον χαρακτηρισμό τους τον επιστρέφω. Ενα θέλω να τους τονίσω ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ δεν πωλείται
    διότι η αξία του είναι ανυπολόγιστη.Γνωρίζουν πως μπορούν να τον αποκτήσουν το έχει ξανακάνει
    ο ελεεινός συμπατριώτης τους,ο Αγγλος λόρδος Ελγιν.Το μέρος των συμπατριωτών μου που με την στάση του διακηρύττει τα Μαρμαρα στον Παρθενώνα ,τα Σκόπια μέχρι τον Μαραθώνα πρέπει να
    συνέλθει. Οπως έχουν τα μάρμαρα Ιστορία,έτσι έχει και το όνομα Μακεδονία Ιστορία.Το Ονόμα είναι η ψυχή μας.Μεταξύ των άλλων το βροντοφώνησε η αείμνηστη ΜΕΛΙΝΑ.Ας τους
    ακολουθήσουμε καινα δώσουμε ένα τέλος στα μασκαραλίκια των Σκοπιανών καιτωνσυμμάχωντους
    Συνιστούν λοιπόν ο επίτροπος της ΕΕ Στέφαν Φουλέ και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Καντρίμαν, την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αποφεύγει ενέργειες οι οποίες Θα μπορούσαν να θεωρηθούν από τους Ελληνες προκλητικές. Μεγαλυτερή προσβολή για το σημερινό ελληνικό πολιτικό κατεστημένο δεν ήταν δυνατό να γίνει.Οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν και τι λένε.Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση της οικογενειοκρατίας και οι αυλοκόλακές της μαζί με τους συνοδοιπόρους στο ζήτημα της ΠΓΔΜ δεν εκλαμβάνουν την ονομασία Μακεδονία ως προσβολή και πρόκληση;Θα ιδρώσει το αυτί τους για αυτή την παρονυχίδα των αγαλμάτων στα Σκόπια την οποίαν όπως φαίνεται μόνον εθνικιστές την θεωρούν πρόκληση, τους οποίους προσωπικά αποκαλώ πατριώτες, του κυρίου Καρατζαφέρη εξαιρουμένου;Ζούμε και πάλι την εποχή Τσοβόλα δώστα όλα. Σημερά όμως ηχεί στα αυτιά μας Παπανδρέου δώστα όλα. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πικρή αλήθεια, ότι τόσο ο Πρωθυπουργός μας κύριος Παπανδρέου όσο και και οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού δεν δέχθηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των Μακεδονικών Οργανώσεων στα πήγαινε έλα τους στις ΗΠΑ και από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν απαντούν ούτε στις γραπτές παρακλήσείς τους.Και ζητάνε ευγενικά να πει στους Σκοπιάνους το ΟΧΙ, ή να τους δεχθεί σε ακρόαση
    Ολα είχαν αρχή το Βουκουρέστι του 2008 πουΑμερικανοί παράγοντες είχαν δηλώσει,ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την στάση της!Οποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει τις δηλώσεις της εποχής.
    Και τώρα, δηλαδή από τον Οκτώβρη του 2009 ο Πρωθυπουργός μας τα δίνει , τα έδωσε όλα για να επαναφέρει την εκτροχιασμένη μηχανή εκεί από όπου κάποτε τόλμησε να προσπαθήσει να ξεφύγει.
    Μου αρέσει όμως η αποφασή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και μάλιστα όπως ελέχθηκε το δημοψήφισμα προβλέπεται και από το σύνταγμά μας.
    Θα τον παρακαλέσω λοιπόν να συμπεριλάβει και το Ζήτημα της Ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα του επιτρέψει ο ελληνικός λαός να διαπραγματευφθεί στο όνομά του,επειδή είναι συνδεδεμένο με τα τρέχοντα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και δεν επιτρέπεται να το δούμε ξεκάρφωτα και χωριστά από το σύνολο των προβλημάτων μας.
    Διατελώ με εκτίμηση
    Γεώργιος Α. Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]