Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέμουν πτώχευση της Ελλάδας και εξάπλωση στις άλλες χώρες!

  • Πόσα ομόλογα τραπεζών έχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες
  • Για μια ακόμα φορά θέλουν να σώσουν τις τράπεζες
  • Ποια η έκθεση Γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα

Όταν η Ευρώπη πιέζει την Ελλάδα για να λάβει... τα μέτρα της, οι Βρυξέλλες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), η έκθεσή των ευρωπαϊκών τραπεζών στις χώρες τις ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι το λιγότερο ανησυχητικές.

ΧΩΡΙΣ να υπολογίζουν την Ελλάδα, η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία ανέρχεται στα 2 τρις ευρώ!

Είναι ένα ακόμα δείγμα δηλαδή, (όπως έχουμε ξαναπεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ) ότι η λύση στην Ευρώπη έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να σωθούν οι τράπεζες, αφού αυτό το ποσό τις καθιστά ευάλωτες στην περίπτωση διεύρυνσης της κρίσης, όπως αναφέρει το δίκτυο Bloomberg.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, έναν χρόνο αφότου οι ευρωπαίοι διέσωσαν την Ελλάδα, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες της περιοχής δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, ούτε έχουν περικόψει αρκετά τα δάνειά τους ώστε να αντέξουν τη μετάδοση της κρίσης που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια χρεοκοπία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της BIS, οι γάλλοι διαθέτουν δάνεια ύψους 589,8 δισ. δολαρίων που συνδέονται με την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ η έκθεση των γερμανών στις χώρες αυτές ανέρχεται σε 498,8 δισ. δολάρια.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν το ρίσκο τους που σχετίζεται με την Ελλάδα κατά 30% στα 136,3 δισ. δολάρια πέρυσι, καθώς δεν ανανέωσαν δάνεια και προχώρησαν σε απομειώσεις της αξίας του χρέους τους.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τραπεζών ανέρχεται στα 20 δις. ευρώ.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]