Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι απόστρατοι απαντούν στον Μπεγλίτη


Aπάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη εξέδωσε η ΑΝΑΕΔ αναφορικά με όσα τους είπε ο υπουργός χθες στη Βουλή, περί επικίνδυνων φαινόμένων υπονοώντας ότι συμπλέουν σε ένα είδος "κινήματος" Νέα Δημοκρατία και απόστρατοι:

"Η καθομολογούμενη άσκηση άφρονος πολιτικής από την πολιτική εξουσία της χώρας μας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, που καταγγέλλει και η ΑΝΕΑΕΔ με την από 18-6-2011 ανοικτή επιστολή της, επιβεβαιώνεται περίτρανα από την τοποθέτηση του ΥΠΕΘΑ κ. Μπεγλίτη, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Μίας ομιλίας η οποία διήρκεσε, κατά την δήλωση του προεδρεύοντος της Βουλής, περισσότερο και από αυτήν του πρωθυπουργού, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια του υπουργού να πείσει τη Βουλή και προφανώς και τον κ. Πάγκαλο που καθόταν δίπλα, ότι οι στρατιωτικοί είναι πλέον παραγωγικοί και ότι χαίρουν της εκτίμησης και της αναγνώρισης των ειδικών εργασιακών συνθηκών τους από την κυβέρνηση!

Κατ’ αρχήν, αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διέθεσε στη Βουλή για τους στρατιωτικούς. Κάτι που δεν έκανε στην 20μηνη θητεία του στο ΥΕΘΑ, στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας για συνάντηση μαζί του.

Αντί όμως να αναρωτηθεί για τα πραγματικά αίτια του αναβρασμού στους κόλπους των αποστράτων στελεχών, έδωσε την εύκολη εξήγηση της δήθεν κομματικής μας εκπόρευσης και του δήθεν συντεχνιακού – κορπορατικού υπόβαθρου των αντιδράσεων μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησε να παρουσιάσει τους στρατιωτικούς, που ανησυχούν για την κατάσταση της Πατρίδας μας, όπως όλοι οι Έλληνες, σαν δήθεν συντεχνιακούς κομματικά καθοδηγούμενους παράγοντες που συνηγορούν άφρονα στην αποδόμηση του αισθήματος ασφαλείας του Ελληνικού Λαού σε ότι αφορά στην Εθνική μας Άμυνα.

Ίσως ο κ. Υπουργός δεν διάβασε ή δεν ερμήνευσε σωστά το σχετικό τμήμα του κειμένου της επιστολής, δεδομένου ότι ακριβώς το αντίθετο επιδιώκεται. Ο Λαός μας έχει την αίσθηση ότι ξεπουλιέται η Πατρίδα, αντιδρά με αγανάκτηση και ανησυχία στις πλατείες και τουλάχιστον αξίζει ν’ ακούσει από τους στρατιωτικούς, που είναι σάρκα από τη σάρκα του, ότι στον αγώνα που δίνει οι στρατιωτικοί είναι μαζί του και παράλληλα στις θέσεις τους, εκεί που τους έχει ορίσει το καθήκον και ο όρκος που έχουν δώσει.

Και είναι βέβαιο ότι οι ΕΔ και τα απόστρατα στελέχη τους, σε πείσμα κάθε πολιτικάντικης εκμετάλλευσης της συστράτευσής τους με τον Ελληνικό Λαό, που αγωνίζεται για τη αποκατάσταση της εθνικής του αξιοπρέπειας και για το δικαίωμα των νέων του στην επιδίωξη των ονείρων τους, ούτε κομματική καθοδήγηση ανέχονται, ούτε την παραβίαση του Συντάγματος για χρήση τους σε οποιοδήποτε έργο πλην της προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, πρόκειται να ανεχθούν.

Ο Ελληνικός Λαός δίνει τον αγώνα του και μπορεί να είναι ήσυχος ότι το στρατευμένο τμήμα του συμπαρατάσσεται και τον προστατεύει, παρέχοντας την εθνική μας ασφάλεια, όπως ακριβώς την ερμήνευσε κατά τα λοιπά και ο κ. υπουργός στη σχετική του ομιλία.

Βασίλης ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Εκπρόσωπος Τύπου ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ."
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. xipniste sas doulevoun katevite me to lao stous dromous.katevaste kai kanena tank.den vlaptei.tremoun kai epitelous kati prepi na gini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]