Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα μας θέτουν αυτοί το δίλλημμα: Ελευθερία ή θάνατος!

  • Απορρίψτε τα πλασματικά διλήμματα των κνώδαλων του πολιτικού χαμετυπίου, της πολιτικής αμετροέπειας και των μεσιτών των πολυεθνικών

Συγγνώμη, αλλά θα επαναλάβω κάτι, κατά την γνώμη μου, προφανές, σχετικά με το «Μεσοπρόθεσμο» και τα πλαστά εκβιαστικά διλήμματα που μας θέτουν είτε τα ανθρωπάκια του Λουξεμβούργου και της «Ευρώπης» είτε τα προσκυνημένα τσιράκια τους στην χώρα μας.

Το δίλημμα που μας θέτουν είναι «ψηφίστε ΝΑΙ εάν θέλετε την επόμενη δόση». «Δηλώστε ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ εάν θέλετε μισθούς και συντάξεις για άλλο ένα εξάμηνο». Με συγχωρείτε, αυτά είναι διλήμματα για αγράμματους ή για κουτοπόνηρους πολιτικάντηδες σαν αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και πρέπει να απορριφθούν.

Οι ξένοι (και οι δικοί μας) ξέρουν (κατ’ ιδίαν) ότι τα 350 δις που χρωστάμε ΔΕΝ μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ξέρουν αλλά δεν τολμούν (ο κάθε ένας για δικούς του λόγους) να το παραδεχτούν, όπως θα επέβαλε οποιαδήποτε συμβατική χρηματοοικονομική διαχείριση. Είτε δεν θέλουν να γράψουν, τώρα, ζημιές φοβούμενοι πιθανό φαινόμενο ντόμινο τύπου Λήμαν Μπράδερς (δηλαδή τρίχες όσον αφορά …εμένα), είτε δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι δάνειζαν τόσο καιρό σε δανειζόμενο που δεν μπορούσε και δεν μπορεί να ξεπληρώσει, είτε απλά φοβούνται να πούνε στους δικούς τους φορολογούμενους ότι ή θα πληρώσουν την ζημιά από την τσέπη τους, ή από την διολίσθηση του νομίσματός τους.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ φυσικά έχουμε εμείς μείζον πρόβλημα, η προτεινόμενη διαχείρισή μέσα από «Μεσοπρόθεσμα» και απειλές Γιούνκερ ή μισόλογα Σόϊμπλε, είναι ανέντιμη, στρεβλωτική και ατελέσφορη. Οι «Ευρωπαίοι» πολιτικοί κάνουν ό,τι κάνουν όλοι οι μικροπολιτικοί: Εθελοτυφλούν, κοροϊδεύουν τον κόσμο τους, και απλά προσπαθούν να περάσουν το πρόβλημα στον επόμενο, κι ό,τι αρπάξουν από εμάς εν τω μεταξύ,, κέρδος τους.

Εμείς τι κάνουμε; Και εμείς κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους. Πολύ απλά, δεν είναι δυνατόν να δανειζόμαστε, και άλλο, για να πληρώσουμε 3 ή 6 μήνες μισθούς και συντάξεις. Δεν είναι δυνατόν να υποθηκεύουμε ή να ξεπουλάμε «Κοινή Ωφέλεια» για αναβολή λίγων μηνών της ίδιας αναπόφευκτης εξέλιξης. Και αυτό γιατί σε 6 ή 12 μήνες, πάλι εδώ θα είμαστε και θα καλούμαστε να κάνουμε τα ίδια, ξανά, μόνο που τότε θα χρωστάμε περισσότερα, έχοντας ήδη εκχωρήσει πράγματα που δεν θα έπρεπε να εκχωρούμε. Και δεν αναφέρομαι σε ιδεολογική θέση κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά εδώ δεν ιδιωτικοποιούμε, εδώ εκχωρούμε προνόμια στα χνάρια αντίστοιχης συμπεριφοράς λίγο πριν από τον Μάϊο του 1453. Μόνο που τότε το κάναμε μπας και γλυτώναμε από τους Οθωμανούς, ενώ τώρα το κάνουμε για να συντηρούμε ΜΚΟ και υπαλλήλους Δήμων!

Αυτό που έλεγα τον Αύγουστο του 2009, το λέω και τώρα, κι ας είναι πιο δύσκολο τώρα από ότι ήταν τον Αύγουστο του 2009: Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε τα του οίκου μας. Εμείς πρέπει να κόψουμε έξοδα. Εμείς πρέπει να ζήσουμε σύμφωνα με τα μέσα και τις δυνατότητές μας. Εμείς πρέπει να πούμε στους πιστωτές μας ότι «δεν έχουμε και να έρθουν όταν θα έχουμε». Οι πιστωτές μας κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον, και οι ξένες κυβερνήσεις κοιτάνε μόνο τα δικά τους πολιτικά προβλήματα. Με προσκυνήματα, τεμενάδες και πλασματικά διλήμματα δεν πρόκειται να λύσουμε κανένα πρόβλημα. Μόνο θα το μεγαλώνουμε, θα το αναβάλουμε, και θα το κάνουμε πιο καταστροφικό.

Arcaheopteryx

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ποτέ ξανά στην παγίδα της κάλπης
    Ποτέ ξανά στην προ-κατ ψήφο
    Ποτέ ξανά στο "μας εμπιστεύτηκε ο λαός"

    Τους μάθαμε, δεν εμπιστευόμαστε κανένα, στημένα τα παιγχνίδια τους. Οι κάλπες να δείξουν Αποχή πάνω από 70% και τότε θα φανούμε, χωρίς να μουτζουρώνουμε τοίχους ή να κολλάμε "χαλκομανίες".

    Οι ιδέες δεν πιάνουν τόπο ούτε με τις μουτζούρες, ούτε με τις χαλκομανίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι ακόμη, νομίζω χρήσιμο.

    Αν ανατρέξετε στην Ιστορία, θα δείτε με ποιο "έξυπνο" τρόπο η Κύπρος πουλήθηκε (αρχικά δανείστηκε προς εξόφληση χρεών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) στους Άγγλους.

    Το ίδιο συμβαίνει σήμερα. Το μόνο που λείπει είναι ένας πόλεμος. Τον έχουν έτοιμο : Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία, περιμένουν το πράσινο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λαικη διαμαρτυρια και αντιδραση παντου μεχρη να καταρευση η φαυλοκρατια τησ μεταπολητευσησ! καινουριο οικωδομημα με παλια υλικα δεν φτιαχνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O THANATOS DEN THA EINAI O DIKOS MAS EAN TON EPILEXOUME GIATI DEN TO VLEPOUME MONOI MAS EPITELOUS,ALLOI THA PETHANOUN PIO ODYNHRA APO EMAS POU THA GENHTHOUME XANA APO TIS STAXTES MAS,ENW OI EKVIASTES MAS THA PAROUN ENA GERO MAThHMA SE PAGKOSMIO EPIPEDO APO TON PALIO TOUS AIWNIO EXTHRO TOUS ELLHNES KOINWS ´´PEIRAMATWZWO´´ TOU PLANHTH GH GIA THN PAGKOSMIA KYVERNHSH POU MAS ETOIMAZOUN OLOUS MHDENOS EXAIROUMENOU STON PLANHTH,SAS TO LEW´´ EAN´´EPIKRATHSOUN AYTOI EMEIS PREPEI NA ALLAXOUME PLANHTH KSI HLIAKO SYSTHMA!!!KATI PAROMOIO EIPE KAI O MILTIADHS STON MARATHWNA EAN AYTOI NIKHSOUN EMEIS DEN EXOUME PLEON POU NA GYRISOUME EAN EMEIS NIKHSOUME AYTOI EXOUN AKOMH PATRIDA NA GYRISOUN!!! META TIMHS CHRISTOS POTAMOPOULOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνελληνες,σημερα ειναι επετειος μεγαλης και σημαντικης νικης.Σαν σημερα,πριν 98 χρονια,οι παππουδες μας πετυχαν την μεγαλειωδη νικη του Κιλκις-Λαχανα,που εκρινε την τυχη της κεντρικης και δυτικης Μακεδονιας,και βεβαιως,της Θεσσαλονικης.Λιγους μολις μηνες νωριτερα,κανεις δεν θεωρουσε την Ελλαδα ικανη για τετοιες νικες.Και ομως,μεσα σε λιγους μηνες ηλθε ο Σαρανταπορος,τα Γιαννιτσα,ο Νικολαος Βοτσης με το τορπιλλοβολο 11,η Θεσσαλονικη,το Μπιζανι,και επιτελους το Κιλκις και ο Λαχανας και η Δο'ι'ρανη και η Κρεσνα.''Στην Σοφια''φωναζαν οι αγριεμενοι Στρατιωτες μας,οι παππουδες μας.Εκεινο ηταν μπαρουτι Συνελληνες,αυτο που βρωμαει στην Αθηνα δεν ειναι μπαρουτι,ειναι το αταφο πτωμα της μεταπολιτευσεως.
    Γερα, Πατριωτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΨΕΜΜΑΤΑ! Δεν δανειζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις! Το Μνημόνιο το αναφέρει ρητά: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΌ ΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ!!!!
    Ας τελειώνουμε με αυτή την αηδία πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]