Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Societe Generale για την Ελλάδα: Οι πρόωρες εκλογές θα φέρουν τις δόσεις και θα διώξουν το μεσοπρόθεσμο

  • Με πρόωρες εκλογές μπορείτε να πάρετε τις δόσεις χωρίς να ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο!

Αν πέταγε το μπαλάκι στο γήπεδο της ΕΕ εξ’ολοκλήρου η Ελλάδα ίσως να έπαιρνε τα απαιτούμενα κεφάλαια χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!

Η εκτίμηση αυτή έρχεται από την ανάλυση της Societe Generale η οποία αναφέρει πως σε πιθανή άρνηση που θα ακολουθούσαν και πρόωρες εκλογές, η ΕΕ (μαζί με τη Γερμανία) θα αναγκάζονταν να δώσουν κεφάλαια (και για το χαμένο χρόνο) χωρίς να έχουν εκείνες τις δεσμεύσεις για τις περικοπές δαπανών.

Ενα ενδεχόμενο «’Οχι» στο Μεσοπρόθεσμο θα οδηγήσει σε εκλογές στη χώρα και την εξουσία θα λάβει το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία.

Οπως σημειώνει η Societe Generale η ΝΔ δεν είναι ενάντια της λιτότητας συνολικά, αλλά διαφωνεί κυρίως στην φορολογική πολιτική και στοχεύει στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι εκλογές, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και η ακόλουθη έγκριση της νέας δημοσιονομικής στρατηγικής της νέας κυβέρνησης, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο και αναμφίβολα θα προκαλέσει ισχυρές αναταραχές στις αγορές.

Σε αυτήν την περίπτωση η Societe Generale εκτιμά ότι η ηγεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να δώσει έτσι περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, χωρίς την επιβεβαίωση ότι θα γίνουν οι περικοπές δαπανών. Ετσι, το μπαλάκι θα είναι πλέον καθαρά στο γήπεδο της ΕΕ, η οποία θα αναγκαστεί να προχωρήσει με την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, χώρις να υπάρχουν οι αυστηρές δεσμεύσεις που ζητούνται σήμερα, αφού ο χρόνος θα πιέζει.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κραυγαζουν οι πιατσες της υφηλιου και μας δειχνουν τον δρομο,αλλα εμεις...
    Σημερα παλι,21η Ιουνιου,50(πενηντα)κορυφαιοι μανατζερ ευρωπα'ι'κων εταιρειων,μεταξυ των οποιων κολοσσοι οπως η MICHELIN,DEUTSCHE TELECOM,και αλλων του αυτου βεληνεκους,σε ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ καταχωρηση μιας ολοκληρης σελιδας σε πολλες εφημεριδες της ευρωπης,καλουν τις κυβερνησεις και την κομισσιον να προστατευσουν το ευρω,βοηθωντας την Ελλαδα.Σε αντιθετη περιπτωση,προειδοποιουν οι μανατζερ,το ευρω θα καταρρευσει,και η ζημια θα ειναι πολλαπλασια.
    Ακουει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]