Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έγιναν αποστάτες από το κόμμα, αλλά από την αξιοπρέπεια


Όλοι αυτοί που σήμερα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια εμφανιζόμενοι ως το βαρύ πυροβολικό που υποτίθεται ότι θα σώσει τη χώρα, προσκύνησαν τον προσκυνημένο, υποτάχθηκαν στον χρεοκοπημένο, πατσαβούριασαν και το τελευταίο ίχνος της πολιτικής τους αξιοπρέπειας για να ενταχθούν στην τιμητική φρουρά του έκπτωτου στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας «ηγέτη» τους
Κάποιοι τόλμησαν να χαρακτηρίσουν περισσότερο «πολιτική» (σε σχέση με τα Μπιρμπιλοαυτοσχεδιάσματα) τη νέα κυβέρνηση που χθες ορκίστηκε σε αξίες που δεν τίμησε και σε θεσμούς που δεν έχει τη θέληση και το πολιτικό ανάστημα να υπερασπιστεί.

Και ενδεχομένως να έχουν δίκιο…

Μόνο που η «πολιτική βαρύτητα» των όποιων χειρισμών στις μέρες που θ ακολουθήσουν, δε θα σηματοδοτηθεί αποκλειστικά και μόνο από το… σαρκικό φορτίο των κορυφαίων της στελεχών, ούτε φυσικά από το ειδικό βάρος των διαχειριστών των υπουργείων, που εκφυλίζονται σε παραμάγαζα των διεθνών νταβατζήδων, υπό το άγρυπνο βλέμμα διορισμένων τροϊκανών τοποτηρητών.

Αυτό που είναι εξόχως πολιτικό στη νέα κυβέρνηση, είναι πριν απ' όλα το μέγεθος του συμβιβασμού και του χαμελαιοντισμού των στελεχών της.

Η Ελλάδα πέρασε ένα διήμερο ντροπής και πρωτοφανούς διεθνούς διασυρμού, με έναν πρωθυπουργεύοντα που δεν ήξερε που πατά και που βρίσκεται.
Με έναν ανίκανο τιμονιέρη που δεν ήξερε αν υπάρχει, αν παραιτήθηκε, σε ποιόν παραιτήθηκε, αν έχει κόμμα, αν διαθέτει την οποιανδήποτε ιδιότητα πέρα από αυτήν του έκπτωτου και χρεοκοπημένου, απόλυτα αποτυχημένου πολιτικού.

Και όμως…

Όλοι αυτοί που σήμερα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια εμφανιζόμενοι ως το βαρύ πυροβολικό που υποτίθεται ότι θα σώσει τη χώρα...

- Προσκύνησαν τον προσκυνημένο...
- Υποτάχθηκαν στον χρεοκοπημένο...
- Πατσαβούριασαν και το τελευταίο ίχνος της πολιτικής τους αξιοπρέπειας για να ενταχθούν στην τιμητική φρουρά του έκπτωτου στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας «ηγέτη» τους.

Αν αυτό δε συνιστά την πεμπτουσία του πολιτικού εκφυλισμού, τότε σίγουρα οι λέξεις στις μέρες μας έχουν χάσει αμετάκλητα το νόημα τους.

Δύσκολο να απαντήσει κανείς αν είναι η λαγνεία της εξουσίας ή η παντελής έλλειψη συναίσθησης της πραγματικότητας, η αιτία για τέτοια ανεπίτρεπτα και κατεξεφτελιστικά ολισθήματα από το πολιτικό προσωπικό που επιμένει να υπηρετεί τον πλέον απαξιωμένο διεθνώς «ηγέτη» του.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος. Και…

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ξεπέρασε ακόμη και τον πάτο σ αυτή την αξιοθρήνητη συνεδρίαση, που απέδειξε ότι όχι μόνο δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να απαλλάξει τον εαυτό της και τον τόπο από έναν πρωθυπουργό μηδενικής πολιτικής αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, αντίθετα έχει βαλτώσει στο βούρκο της πολιτικής ασημαντότητας και έσκυψε να τον προσκυνήσει… ΞΕΠΕΣΜΟΣ!!!

Το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, το μεγαλύτερο πολιτικό φιάσκο όλων των εποχών, ξεπέρασε ακόμη και τον πάτο, αφού τόλμησε να μιλά για «αποστασία» και για «ριψάσπιδες», προκειμένου να κρύψει έτσι την κατάντια του, αφού το ίδιο αποστάτησε από το τελευταίο ίχνος της αξιοπρέπειάς του, υποκύπτοντας και στηρίζοντας ως πρωθυπουργό ένα απόλυτο μηδενικό… ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!!

Το «βαρύ πυροβολικό» της νέας κυβέρνησης, όλοι αυτοί που καμώνονται πως με το πολιτικό τους εκτόπισμα θα σώσουν τη χώρα από την πορεία καταστροφής στην οποία την καταδίκασε ο «ηγέτης» τους, ξεπέρασαν ακόμη και τον πάτο «καταπίνοντας» τις φωνές τους και τις «περήφανες» πολιτικές θέσεις τους, φροντίζοντας να αφανίσουν ακόμα και από τις προσωπικές τους ιστοσελίδες «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που χρησιμοποιούσαν για να ξεγελούν τους πράσινους αυστραλοπίθηκους… ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Όλοι αυτοί…
Έχοντας παραιτηθεί αμαχητί από τη στοιχειώδη πολιτική τους αξιοπρέπεια, αυτό με το οποίο θα ασχοληθούν την επόμενη μέρα θα είναι:

  1. Με ψευδεπίγραφες κινήσεις «εντυπωσιασμού» - συνεπικουρούμενοι φυσικά και από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ – να τροποποιήσουν την πολιτική ατζέντα της καθημερινότητας, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την επιστροφή στον καναπέ της μαχόμενης κοινωνίας.
  2. Με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις θα υλοποιήσουν τις συμφωνίες υποταγής που προσυπέγραψε ο έκπτωτος πρωθυπουργός της χώρας, ξεπουλώντας τον εθνικό πλούτο και μαζί του και τα τελευταία ίχνη της εθνικής μας αξιοπρέπειας, υποθηκεύοντας ακόμη περισσότερο την εθνική κυριαρχία της χώρας στο ενεχυροδανειστήριο των νταβατζήδων των λαών, και τροποποιώντας δραματικά τη ζωή μας σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Κιότεψαν…
Γι αυτό και το μόνο που δε θα κάνουν, είναι να ορθώσουν το ανάστημα τους για να ανακόψουν τον επικίνδυνο κατήφορο στον οποίο και με τη σύμφωνη γνώμη τους έχουν καταδικάσει τον τόπο.

Προσκύνησαν…
Γι αυτό και δε θα τολμήσουν να ανατρέψουν ούτε ένα από τα επικίνδυνα νομοθετήματα με τα οποία 20 μήνες τώρα καταδικάζουν τον τόπο μας στο μαρασμό και την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη δυστυχία.

Συμβιβάστηκαν…
Γι αυτό και το μόνο στο οποίο με μαεστρία θα επιδοθούν, είναι στην προσπάθεια να χαλιναγωγήσουν τη μαχόμενη κοινωνία, να ευνουχίσουν τις διαθέσεις της, και να την στείλουν ξανά στο σπίτι της παροπλισμένη από την περηφάνια της και απογοητευμένη από την ελπίδα της που πρώτοι αυτοί φρόντισαν να ξεπουλήσουν.

Όμως αυτή η κοινωνία οφείλει να θυμάται, πως όλοι τούτοι οι μπαγάσηδες της πολιτικής, δεν προέκυψαν από παρθενογένεση.
- Όταν αυτός ο πρωθυπουργός ξεπουλούσε την εθνική μας αξιοπρέπεια με την κατάπτυστη υπογραφή του… ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΑΝ.
- Όταν αυτός ο πρωθυπουργός υποθήκευε την εθνική μας ανεξαρτησία με την κατάπτυστη υπογραφή του… ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΑΝ.
- Είκοσι μήνες τώρα που με αλλεπάλληλα νομοθετήματα μετατρέπουν τη ζωή μας σε κόλαση… ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΑΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.

Είκοσι μήνες τώρα όλοι αυτοί είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Σήμερα που κιότεψαν ακόμα και φραστικά γιατί να είναι διαφορετικοί;

Η απάντηση είναι απλή:

Γιατί με την υπογραφή τους σε αυτή την κυβέρνηση της ντροπής, δεσμεύτηκαν να γίνουν ακόμη χειρότεροι.

Να γιατί η μείζονα αντιπολίτευση αποδείχτηκε γι ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Άλλωστε αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του ίδιου πολιτικού εκμαγείου.

Να γιατί η ελάσσονα αντιπολίτευση αποδεικνύεται γι ακόμα μια φορά ανίκανη να αφουγκραστεί τις πραγματικές διαθέσεις των μαζών και να ηγηθεί ενός αποφασιστικού ξεσηκωμού που θα ανατρέψει τα πάντα.

Και να γιατί αυτή η μαχόμενη κοινωνία οφείλει να αναδείξει τους δικούς της αποφασισμένους ηγέτες που θα σύρουν το γαϊτανάκι του ξεσηκωμού αταλάντευτα και ασυμβίβαστα μέχρι την τελική ανατροπή… μέχρι την τελική νίκη.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]