Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα έπρεπε να πει ο Βενιζέλος στους Ευρωπαίους

Κύριοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δυσχερή οικονομική θέση.

Σ΄αυτό μεταξύ άλλων συνέβαλλαν και πολλά λάθη που δεν οφείλονται μόνο στην Ελληνική πολιτική αλλά και σε λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ όπως και κερδοσκοπικά κατευθυνόμενες εκτιμήσεις του οίκων αξιολόγησης.

Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε τώρα.

Εμείς δεν λέμε ότι δεν χρωστάμε. Σαφώς και τα λεφτά τα πήραμε αν και πρέπει να γίνει ένας λογιστικός έλεγχος για ένα μεγάλο μέρος του χρέους.

Πιστεύουμε ότι το καλύτερο στην παρούσα φάση και για μας αλλά και για τους δανειστές μας είναι να μας δοθεί μια μικρή περίοδος 4-5 ετών κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα πληρώνουμε για τα παλαιότερα δάνεια αλλά να αξιοποιούμε τις δόσεις των δανείων ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία μας

Προτείνουμε να αρθεί εντελώς το μνημόνιο και στην θέση του υπογραφεί ένα νέο το οποίο θα δεσμεύει την Ελληνική κυβέρνηση για:

1. Πραγματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των συμφερόντων και των κυκλωμάτων που πλουτίζουν εις βάρος των πολλών.

2. Πραγματική ενδυνάμωση της αγροτικής παραγωγής με στόχο την ελαχιστοποίηση των εισαγομένων ειδών διατροφής που μπορούν να παραχθούν εδώ και την αύξηση των εξαγωγών των πραγματικά μοναδικών προϊόντων μας όπως λάδι μέλι κρασί κρόκο βότανα και τόσα άλλα.

3. Τόνωση της ανταγωνιστικότητας και προσέλκυση επενδυτών με περιορισμό του ΦΠΑ στο 10%.

4. Αξιοποίηση νέων πλουτοπαραγωγικών πόρων ορυκτών και κοιτασμάτων που αποδεδειγμένα υπάρχουν εντός της Ελληνικής επικράτειας.

5. Αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων τομέων της Ελληνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία με σύγχρονες μελέτες και υποδομές κάνοντάς τους πιο ανταγωνιστικούς στην διεθνή αγορά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα με τεράστια έκταση συνυπολογίζοντας και τη θάλασσα και έχει πάρα πολλές δυνατότητες αλλά πάσχει από κακοδιαχείριση και ανεκμετάλλευση.

Αυτά τα 5 μέτρα είναι σίγουρο ότι θα αποδώσουν από την στιγμή της εφαρμογής τους και μέσα σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να δίνουμε άνετα ακόμα και ψηλότερες δόσεις εξοφλώντας επιτέλους αυτά τα δάνεια που χρωστάμε από το μεσαίωνα.

Εκ των πραγμάτων δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχουμε εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό παίρνοντας μέτρα που αποδεδειγμένα δεν αποδίδουν τίποτα περισσότερο από αύξηση του χρέους και εξαγρίωση του λαού που με το δίκιο του φωνάζει στους δρόμους.

Πρέπει να αρθούν όλα μέτρα του μνημονίου και να μπουν σε εφαρμογή αυτές οι 5 προτάσεις αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε άρνηση του χρέους κάτι που πραγματικά δεν θέλουμε και γι αυτό προτείνουμε αυτές τις λύσεις.

Έχουμε υπουργό οικονομικών ή πρωθυπουργό να τα πει αυτά τα οποία θα δεχτούν και οι Ευρωπαίοι και θα μας ξελασπώσουν επιτέλους;

Θα αποδείξει ο Βενιζέλος ότι φοράει παντελόνια;

Ένας τίμιος πολιτικός δεν υπάρχει σ΄αυτή τη χώρα;

Περιπλανώμενος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ναι αλλα ολα αυτα ειναι για προοδο της Ελλαδος.
    Οι πολιτικοι εχουν αλλες εντολες,οπως π.χ η εξαφανιση της πατριδος.Οποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βενιζελος να πει τετοια πραγματα?????
    Σωθηκες!!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]