Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως πρέπει να δημιουργήσουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς;

  • Ένα Συμβούλιο Εφόρων και Διευθυντών Ελεγκτικών Κέντρων είναι εφικτό και άμεσα υποχρεωτικό! Άρθρο 120 του Συντάγματος
Ανεξάρτητα όμως από τις λάθος επιλογές της πολιτικής παρατάξεως που ασκεί σήμερα την εκτελεστική εξουσία και διαθέτει στην Βουλή την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, με την υπογραφή των διεθνών συμβάσεων, τις οποίες έχει παραχωρήσει να διαχειρίζεται αποκλειστικά ο υπουργός οικονομικών της Κυβερνήσεως, υπογράφοντας εξ ονόματος της Βουλής, έχει παραβιάσει, εν γνώσει της, συνταγματικές διατάξεις αναφορικά με την λειτουργία του πολιτεύματος (άρθρο 28 παρ. Σ).
Ζούμε τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης χρηματοοικονομικής κρίσης τα αίτια της οποίας επικεντρώνονται στην κρίση αξιών και στην κερδοσκοπική μανία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Την ώρα που η εικονική πραγματικότητα έχει κυριαρχήσει την καθημερινή μας ζωή, την ώρα που οι μαριονέτες πολιτικοί αποδεικνύονται εκτελεστικά όργανα εξωθεσμικών κέντρων, την ώρα που το Σύνταγμα του κράτους όπως ισχύει (πριν την επιδιωκόμενη νεοταξική αναθεώρηση) ερμηνεύεται κατά το δοκούν, την ώρα που η φορολογία έχει γίνει αντικείμενο σκόπιμης και συνειδητής λεηλάτησης του ελληνικού λαού για λογαριασμό της παγκόσμιας τραπεζοπιστωτικής εξουσίας, η ευθύνη των αρμοδίων, το συμβούλιο εφόρων, είναι τεράστια όσο ποτέ άλλοτε.

Η έκτακτη σύγκλιση ενός συμβουλίου εφόρων μέσα από μια εναρκτήρια γενική συνέλευση, μπορεί να καταλήξει στα ψηφίσματα και στις ενέργειες εκείνες που θα κατοχυρώνουν την εθνική κυριαρχία της χώρας στον οικονομικό πυλώνα.

Για την νομική υποστήριξη του εγχειρήματος κρίνεται σκόπιμη η συνεργασία και συμπαράταξη τεχνικών συμβούλων / συνταγματολόγων, όπως και πρωτίστως ποινικολόγων προκειμένου να οριοθετηθούν η κατά το νόμο και Σύνταγμα εξουσίες της οικονομικής πολιτικής της σημερινής εκτελεστικής εξουσίας.
Οι δημόσιοι λειτουργοί δεν μπορούν να παραμένουν παρατηρητές στο ξεπούλημα της Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν υποχρεούνται από το Σύνταγμα του κράτους να πράξουν τα δέοντα.

Περαιτέρω ανάλυση κρίνεται περιττή. Η πραγματικότητα μιλά από μόνη της.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν χρειαζόμαστε Νομικούς, συνταγματολόγους κτλ...για να μας λύσουν το δίλημμα εκτελεστικό απόσπασμα η κρεμάλα..Δήμιους χρειαζόμαστε να εφαρμόσουν τις εντολές του Λαού και του Έθνους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]