Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε στη Bild: «Διαχειρίσιμη ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας…»

«Και το 2008 ο κόσμος έπρεπε να κινηθεί συντονισμένα απέναντι σε μια παγκόσμια και απρόβλεπτη χρηματοπιστωτική κρίση», υπενθυμίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς την Κυριακάτικη Bild (Bild am Sonntag) και συμπληρώνει: «Φυσικά υπήρχαν αρνητικές συνέπειες, το ΑΕΠ μας υποχώρησε κατά 4,7 %, αλλά τα καταφέραμε», λέει χαρακτηριστικά.

Οι χώρες της ευρωζώνης λαμβάνουν ήδη όλα τα προληπτικά μέτρα για το απροσδόκητο ενδεχόμενο να καταψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη το πακέτο περικοπών και να περιέλθει η χώρα σε αδυναμία πληρωμών, σύμφωνα με τον ίδιο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης για την Ευρώπη, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι ευθύνη μας και γι΄ αυτό προετοιμαζόμαστε», τονίζει ο Β. Σόιμπλε.

Όχι σε επιπλέον κίνητρα για τους ιδιώτες

Οι χώρες της ευρωζώνης λαμβάνουν ήδη όλα τα προληπτικά μέτρα Οι χώρες της ευρωζώνης λαμβάνουν ήδη όλα τα προληπτικά μέτρα Παράλληλα όμως προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνεπάγεται η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Εάν το κοινοβούλιο πει όχι, τότε το ΔΝΤ, η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν θα μπορούν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρωζώνης στο σύνολό της. Θα έπρεπε να φροντίσουμε ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ». Παρά την οικονομική κρίση πάντως, ο γερμανός υπουργός δεν διαβλέπει κινδύνους για την ενότητας της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag η κυβέρνηση Μέρκελ αναμένει από τους ιδιώτες να συμφωνήσουν σε μια επιμήκυνση έως και πέντε ετών. Οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες καλούνται να απαντήσουν εντός της ημέρας μέχρι ποιο βαθμό είναι διατεθειμένες να δεχθούν επιμήκυνση της διάρκειας των ελληνικών τίτλων που κατέχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους πιστωτές προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος. Στη συνέντευξή του προς την Bild ο υπουργός επισημαίνει πως «είναι και προς όφελος των επενδυτών να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό δεν χρειάζονται επιπλέον κίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]