Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πιέσεις «εντός» και «εκτός» Ελλάδος για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

Το ρόλο παιδαγωγού εντός του κυβερνώντος κόμματος ανέλαβαν ξένες πρεσβείες αλλά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σύμφωνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και τις ΗΠΑ θεωρείται «μη αποδεκτό» το ενδεχόμενο να υπάρξει καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου στη Βουλή, γι΄αυτό έχουν «ανάψει» στη κυριολεξία τα τηλέφωνα των βουλευτών που θεωρούνται επίφοβοι.

Χρησιμοποιώντας άκρως διπλωματική γλώσσα, πρέσβεις αλλά και γενικοί γραμματείς, αναλύουν στους βουλευτές πως είναι-κατ’ αυτούς-η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και πως μια κατάρρευση της Ελλάδος θα προκαλούσε χάος στη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

Ενας από τους Βουλευτές με τον οποίο ήρθαν σε επαφή οι ξένοι διπλωμάτες, μιλώντας μας, εξέφρασε την πλήρη δυσαρέσκειά του για την «ωμή παρέμβαση» όπως χαρακτήρισε, τη νουθεσία των ξένων στο να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο, λέγοντας πως: «θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή. Προσπάθησαν να μας πιέσουν αλλά θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αν συνεχίσουν».

«Παράπονα» όμως από τους βουλευτές δεν υπάρχουν μόνο για «ξένες παρεμβάσεις», αλλά και για «εσωτερικές». Πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς της οικονομίας, ασκούν πιέσεις σε βουλευτές της λεγόμενης «κόκκινης ομάδας» του ΠΑΣΟΚ ώστε να διασφαλίσουν πως θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και δεν θα υπάρξει κίνδυνος για την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα οι πιέσεις αυτές αναμένονται να είναι πιο αποτελεσματικές μιας και είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότεροι βουλευτές ουσιαστικά υποστηρίζονται από επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας με ότι αυτό συνεπάγεται με τις γνωστές σχέσεις εξάρτησης.

Πέρα όμως από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρούσεις έχουν γίνει και σε βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι όμως, ενημέρωσαν άμεσα τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, που ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τους στενούς συνεργάτες να εξετάσουν την κατάσταση και να ερευνήσουν τυχόν διαρροές ή άγνωστες επαφές εκ μέρους βουλευτών της Ν.Δ. που «καλοβλέπουν» το Μνημόνιο.

Όμως πέρα από οποιοδήποτε σενάριο ή πληροφορίες, είναι ηλίου φαεινότερο πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα ψηφιστεί στη Βουλή, ακόμα κι αν υπάρξουν «παρών» στην πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.

Γι΄αυτό το λόγο και όλα τα κόμματα της Βουλής, εστιάζονται στην οργάνωση της επόμενης ημέρας η οποία προβλέπεται πως θα είναι ιδιαίτερα σκληρή όχι για τους έλληνες πολίτες και σκληρότερη για το κυβερνών κόμμα και τις πολιτικές ισορροπίες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]