Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αυτονόητα ενός ξεπουλήματος


Πάμε άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα, όπως θα κάνουμε όποτε έρχεται οποιοδήποτε σχέδιο δήθεν σωτηρίας για την ήδη κατεστραμμένη χώρα μας.

Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο, υλοποιείται κατά γράμμα και έχει συνοπτικά ως εξής:

1. Υπαγωγή στην πτωχευτική ζώνη και σύναψη δυσμενούς δανειακής σύμβασης που εξασφαλίζει την καταχρέωση χωρίς γυρισμό (έγινε: Οκτ. 2009 – Μια. 2010, αναμόρφωση με τις ενδιάμεσες έως σήμερα επικαιροποιήσεις).

2. Εξασφάλιση του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές (ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ με τον μεσοπρόθεσμο όλεθρο).

3. Ήπια αναδιάρθρωση χρέους με επιμηκύνσεις και νέα δάνεια, ούτως ώστε να δοθούν οι τελευταίες ανάσες στη χώρα για να ολοκληρωθεί το μεγάλο ξεπούλημα, αλλά με τη συνοδεία των…”απαραίτητων” μέτρων που θα εξολοθρεύσουν όποιον και ό,τι έχει απομείνει μέχρι τότε (ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ βάσει των σεναρίων που αναφέρονται και στο κείμενο – υπενθυμίζεται ότι κατά τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ακόμα και αυτές οι “βελούδινες” αναδιαρθρώσεις εκλαμβάνονται ως πτώχευση, όποτε αποχαιρετούμε τις αγορές με ορίζοντα… 30ετιας).

4. Με το δημόσιο χρέος να έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα και αφού έχει ολοκληρωθεί η δουλειά, “κούρεμα” που εκτιμάται ότι θα φτάσει ακόμα και το… 70% (ουσιαστικά κανονικότατο “κανόνι”, ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ευλόγως για το 2015).

Τόσο απλά, τόσο τραγικά… Ούτε απειλή να μην πάρουμε κάποια δόση, ούτε ανεξέλεγκτες πτωχεύσεις στο ενδιάμεσο, ούτε τα γνωστά καραγκιοζιλίκια που διαδίδει το αντιπροεδρεύον σάπιο κρέας. Άλλωστε, δύσκολα οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να πιάσει τόπο.

Την ελπίδα της διεξόδου από το χάος μπορούν να δώσουν μόνο οι πλατείες…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]