Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: Μήπως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο;

Για πρώτη φορά, άρθρο των Financial Times, του επικεφαλής οικονομικού συντάκτη Βόλφγκανγκ Μίνχαου, διερωτάται μήπως οι Έλληνες βουλευτές θα είχαν δίκιο αν τελικά καταψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, ενώ τονίζεται το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με το συντάκτη, μέχρι την περασμένη εβδομάδα η απάντηση του στο ερώτημα για το αν πρέπει να εγκριθούν τα νέα μέτρα θα ήταν ένα κατηγορηματικό «ναι». Ωστόσο, όπως λέει, η αυστηρότητα των νέων μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ συνιστούν «πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού, που απειλεί να εκτροχιάσει όλη την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης».

«Η ΕΕ σπαταλιέται εδώ και εβδομάδες στην ανόητη συζήτηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, αντί να εστιάζει στα θέματα που πραγματικά έχουν σημασία» υπογραμμίζει ο συντάκτης.

«Η λιτότητα ήταν απαραίτητη, αλλά τώρα πρέπει η έμφαση να στραφεί προς την ανάπτυξη», σχολιάζει ο κ. Μίνχαου. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των Ελλήνων τονίζει ότι τέτοια μέτρα γίνονται δεκτά μόνο όσο στο βάθος διαφαίνεται ένα αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στον ηγέτη της ΝΔ, η εφημερίδα επισημαίνει: «Το πρόβλημα με τη θέση του κ. Σαμαρά είναι ότι η ψήφος κατά της λιτότητας θα προκαλούσε μεγαλύτερη λιτότητα στο πολύ κοντινό μέλλον. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να εξηγήσει πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μόνη της όταν δεν θα υπάρχει εξωτερική χρηματοδότηση. Ποια είναι η στρατηγική του;» διερωτάται ο Μίνχαου.

«Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Αναλογιζόμενοι τι διακυβεύεται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έπρεπε να είχαν φέρει σε αυτή τη θέση την Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο στους Financial Times.

Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, προκειμένου ο κοινοτικός προϋπολογισμός να έχει αυξημένα δικά του έσοδα από το 2014.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει μία πρόταση για το θέμα αυτό και θα είναι μία φιλόδοξη πρόταση», δήλωσε ο Αντρέας Σβαρτς, μέλος του συμβουλίου του Επιτρόπου για θέματα Προϋπολογισμού, όταν ρωτήθηκε για την επέκταση των πόρων της ΕΕ, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]