Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πολύ αν αναλάβει το ΔΝΤ μη Ευρωπαίος


Στην αντικατάσταση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρός Κάν και στο ενδεχόμενο να μην προέρχεται ο διάδοχός του από ευρωπαϊκή χώρα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό δίκτυο “Sky Italia”, ο οικονομικός αναλυτής και ανταποκριτής της εφημερίδας “Λα Ρεπούμπλικα” στη Νέα Υόρκη, Φεντερίκο Ραμπίνι.

“Οταν ο Στρος Καν αντικατασταθεί υπάρχει η πιθανότητα, χώρες όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Κίνα, να προσπαθήσουν να προωθήσουν δικό τους υποψήφιο για την προεδρία του Διεθνούς Οργανισμού. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι εσωτερικές ισορροπίες ψήφων και δυνάμεων του οργανισμού, άλλαξαν πολύ πρόσφατα και η Ευρώπη έχασε μέρος της ισχύος της”, τόνισε ο Ραμπίνι.

Ο αναλυτής της “Λα Ρεπούμπλικα”, εξήγησε επίσης ότι “οι χώρες των λεγόμενων αναδυόμενων οικονομιών, πιστεύουν ότι με τον Στρος Καν η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε με ευνοϊκότερους όρους, απ’ ότι συνέβη, παραδείγματος χάρη, με την Βραζιλία. Κατά συνέπεια, στην περίπτωση που ο νέος γενικός διευθυντής δεν είναι Ευρωπαίος, αλλά λατινοαμερικανός, Ινδός ή Τούρκος, η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την ελληνική κρίση, θα είναι σίγουρα πολύ πιο άκαμπτη και τυπική. Μια αρνητική εξέλιξη για την Αθήνα”.

Παράλληλα με δηλώσεις του, πάντα στην οικονομική εκπομπή του Sky Italia, o Τζαν Μαρια Γκρός Πιέτρο -καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου της Ρώμης Luiss- αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το Ευρώ. Σύμφωνα με τον ιταλό καθηγητή, “κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν σχεδόν κανένα εισαγόμενο αγαθό. Το μόνο που θα κατάφερνε μια τέτοια κίνηση, θα ήταν ότι δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί, πλέον, κανένας ξένος οργανισμός για την δεινή κατάσταση που θα αντιμετώπιζε η χώρα”.

Σύμφωνα με τον Γκρός Πιέτρο “η διεθνής και ευρωπαϊκή στήριξη, πρέπει να συνεχισθεί, βάσει, όμως, ενός προγράμματος συγκεκριμένων παρεμβάσεων και αλλαγών”. Πρόσθεσε δε, ότι οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε έξι μήνες και ίσως, ούτε μέσα σε ένα ή δυο χρόνια”.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εχω την αίσθηση ότι στην χώρα μας την Ελλάδα θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική.
    Αυτο σημαίνει οτι ολα τα πράγματα στο τέλος να έχουν μία ισσοροπία. Και το εισόδημα να μειωθεί επάρκώς και οι τιμές των προϊόντων να μειωθεί αναλόγως για μπορεί κάποιος να ζεί αξιοπρεπώς. Αυτά έχουν σχεση με τη οικονομία. Σχετικα με την ΑΟΖ και άλλα συναφή το τι πρέπει να γίνει έιναι γνωστα αρχίζοντας με την αναγνωρισή της. Και την Δανειακή σύμβαση να την καταγγείλουμε για αντισυνταγματική.

    Εκλογές τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]