Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον Παπανδρέου


Η ώρα της αλήθειας για τον Γ. Παπανδρέου έφθασε. Τις ερχόμενες ημέρες θα πρέπει να πείσει τους υπουργούς του, τους βουλευτές του, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τους θιγόμενους και τους δανειστές της Ελλάδας πως πρέπει να γίνουν και θα γίνουν (αυτό αφορά τους τελευταίους) τα εξής:
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κατά 150 χιλιάδες σε τέσσερα χρόνια.
  • Να εφαρμοστεί στο δημόσιο το μισθολόγιο του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή τα 592 ευρώ.
  • Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα πάψει να υφίσταται αφού το κράτος θα πουλήσει τις συμμετοχές του σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, τράπεζες, ΟΤΕ κτλ.
  • Οι κοινωνικές παροχές και οι φοροαπαλλαγές θα περιοριστούν σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Και η εφορία θα ξεκινήσει πογκρόμ.
Σε αυτά ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς του να βάλουν την υπογραφή τους και να τα υλοποιήσουν, από τους βουλευτές τους να τα ψηφίσουν και από τα υπόλοιπα κόμματα να εκφράσουν τη συναίνεση τους. Οι «προϋποθέσεις» είναι τόσες πολλές όσες και οι αστάθμητοι παράγοντες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων. Από ανασχηματισμό και εκλογές άμεσα, μέχρι διατήρηση της κυβέρνησης στη ζωή αλλά με καθημερινό αγώνα για να μη χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μιλώντας στα αγγλικά στο συνέδριο του Εκόνομιστ το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός ήταν πιο αποκαλυπτικός από ποτέ. Δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά πως θα κάνει ότι απαιτείται. Το ερώτημα είναι αν δεσμεύεται μόνος του, τι τους χρειάζεται τους άλλους; Εκτός κι αν δεν τους χρειάζεται αυτός, αλλά οι δανειστές τους που έχουν πάψει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Γιώργος είναι μόνος απέναντι σε όλους και απέναντι σε όλα» λέει με νόημα εις εκ των στενότερων συνεργατών του. Το λογικό, λοιπόν, είναι να ζητήσει τα ρέστα του. Και αναμετρηθεί με τα πραγματικά χαρτιά όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτόν και μπορούν να πείσουν τους πολίτες για αυτή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. 592 ευρώ παίρνει ο ανειδίκευτος εργάτης.τόσα θα παίρνουν και οι πτυχιούχοι του δημοσίου??έχουμε τρελλαθεί τλείως?????
    υ.γ δεν υποστηρίζω φυσικά ότι ο μισθος του ανειδίκευτου εργάτη θα πρέπει να είναι τόσο χαμηλός,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να φτασει η ωρα της αληθειας,ειναι δυσκολο...
    ειναι ποιο ευκολο να μας πεθανουν..
    πρεπει οταν μιλαμε να μιλαμε καθαρα..
    ποιος ειναι ο εχθρος?
    ο εβραιοσιωνισμος!οποιος το κρυβει ειναι..επιστημων.
    να τον χαιρετε η μανα του..
    και τα δενδρα σημερα ..προσκυνουνε σε στοες!
    κοψτε την κοκα κολα...
    θα τους πεσει ο τσαμπουκας,και θα κανουν επιθεσεις φιλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τόσο ξετσίπωτος???
    τόσο ελεεινός προδότης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Ο Jeffrey θέλει να κατακτήσει τις ΗΠΑ.

    Δημιουργεί συνθήκες απόγνωσης στην Ελλάδα, ώστε ο πληθυσμός εκεί να καταλάβει τις ΗΠΑ. Και το ελληνικό κράτος δεν θα υπάρχει πλέον, ώστε οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν καν να αντεπιτεθούν.

    Και αν ποτέ το κάνουν, τότε θα πολεμούν τους νέους κατοίκους της πρώην Ελλάδος, δηλαδή κατοίκους από Ασία και Β. Αφρική. Πάντως η όλη επιχείρηση θα ελέγχεται από το Καστρί, γιά να βλέπει έτσι η μαμά του τον Jeffrey της να μεγαλουργεί.

    Ούτε ο Θεμιστοκλής δεν θα μπορούσε να έχει συλλάβει τέτοιο στρατηγικό σχέδιο. Μεγάλε Jeffrey, αν και δεν είσαι Έλληνας, μας κάνεις όμως πάρα πολύ περίφανους που σε λίγο θα είσαι ο νέος πλανητάρχης της Γης!

    Κάνε όμως και καμμιά βολτίτσα που και που από του Γουδή... Έτσι γιά να δεις αν έρχεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΑΠ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΠΑΓΙΤΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ Ή ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο οικονομικής πλευράς το σημαντικό δεν είναι το πόσο θα αμείβονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι(μισθοί συντάξεις των νυν/τεως μισθωτών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) αλλά το πόσο θα ξοδεύουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, που αυτό εξαρτάται απο τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών (βασικών και άλλων).
    Ο συσχετισμός αυτός είναι παρα πολύ σημαντικός και αυτός μας ενδιαφέρει όλους αλλά δεν συζητείται πολύ.

    Αλλα στην ελευθερη αγορά η πτώση των τιμών ρυθμίζεται απο την ζήτηση και τον ανταγωνισμό που έχει άμεση σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα για να ξοδέψουμε.

    Αλλα οι μάγκες οι πολυ φραγκάτοι στις επιχειρήσεις τους δεν θέλουν την πτωση των τιμών των προΙόντων καθόσον και δεν μπορούν διοτι τα κοστολογικά τους συστήματα είναι ανεπαρκή, η παραγωγική τους ικανότητα απαρχαιομένη και δεν θέλουν να ξοδέψουν για εκσυγχρονισμό και έτσι να μειώσουν το κόστος και να είναι ανταγωνιστικοί.

    Για αυτό και δεν βλέπουμε φτηνα προϊόντα. Που ακούστηκε το σουβλάκι(πιτα με σουβλάκι για τους θεσσαλονικιούς) να έχει 700δραχ, το μπουκαλάκι νερό170δραχ και το σημαντικότερο ολοι αυτοί να πουλάνε και να είναι γεμάτοι. Το εισητήριο του λεωφορείου 600δραχ και άλλα παραδείγματα.

    Η εσωτερική υποτίμηση πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο και όχι μονομερώς στους μισθούς όπως έγινε στην αλλάγή νομίσματος απο δραχ σε ευρώ, όπου οι μισθοί μεταφραστηκαν σε την ακριβή αντιστοιχία αλλά τα προϊοντα πήραν αμέσως 3 φορες πάνω το ελάχιστο.
    Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμετανόητοι και αμεταμέλητοι.Αδικαιολόγητοι και απαράδεκτοι.

    Ε Θ Ν Ο Μ Ε Ι Ο Δ Ο Τ Ε Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον Ανώνυμος
    20 Μαΐου 2011 10:55 π.μ.

    Όλα αυτά που λες είναι πάρα πολύ λογικά, όμως σήμερα κυβερνά η λογική του παραλόγου!!! Τα ισοπέδωσαν όλα, και το κυριοτερο είναι ότι κατέφεραν να στρέφουν τη μια κοινωνική ομαδα εναντίον της άλλης και φυσικά ο καλύτερος τρόπος να το πετυχουν αυτό είναι η μιζέρια, όταν στα καλά καθούμενα, δεν έχεις να αγοράσεις φαγητό, και δε μιλάω για σουβλάκια, το θεωρείς αυτονοητο οτι ο άλλος που μπορεί, ακόμη, να αγοράσει θα πρέπει να το στερηθεί και αυτός.

    Βαστάτε Έλληνες!!! Ενωθείτε και αντιδράστε! Δεν θα μας πεθάνουν οι Βαρβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΗΘΙΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ..
    ΑΥΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
    ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]