Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος σκέφτεται(!) τι θα πει, αλλά μέχρι τότε... κρύβεται!

Τι θα ζητήσει από τους αρχηγούς

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα βρίσκεται αύριο στη Βουλή για να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Η επίσημη αιτιολόγηση που διατυπώθηκε, δια στόματος Φίλιππου Πετσάλνικου, είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Στην πραγματικότητα όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου… κρατάει δυνάμεις για την επόμενη εβδομάδα, τότε που το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να παίξει τη ζαριά της «εθνικής συνεννόησης». Αρχικά με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το υπουργικό συμβούλιο, και στη συνέχεια με τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην ατζέντα αυτών των συναντήσεων, η προοπτική της «εθνικής συνεννόησης» θα κυριαρχήσει. Μόνο που θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο, ανάλογα με τον πολιτικό αρχηγό στον οποίο θα απευθύνεται.

Από την Αριστερά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει το μίνιμουμ της… κατανόησης, και της αποφυγής κοινωνικής έκρηξης, σε μια περίοδο που, σύμφωνα με όσα διαρρέει το οικονομικό επιτελείο, υπάρχει ταμειακό πρόβλημα, το οποίο καθιστά αβέβαιη την καταβολή μισθών και συντάξεων πέραν του Ιουνίου.

Από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει να διατηρήσει ρητορική ευπρέπειας, αναφορικά με τα επώδυνα μέτρα που θα προωθήσει η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Και πιθανότατα, να αξιοποιήσει τις επαφές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους κύκλους της Δεξιάς, για να πετύχει ό, τι μπορεί, στην κατεύθυνση μιας καλύτερης αντιμετώπισης της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Η «ταμπακιέρα» φυσικά αφορά τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για… ευρεία συναίνεση, όπως ενδεχομένως θα επιθυμούσαν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα και με τις σχετικές παροτρύνσεις του Όλι Ρεν. Πιστεύουν ωστόσο ότι ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον παλαιό συγκάτοικό του στο Πανεπιστήμιο, μια δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς πριν από μια εβδομάδα, στο «Ζάππειο 2».

Με αυτή τη σύνθεση, το πρωθυπουργικό επιτελείο πιστεύει ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τον δύσκολο σκόπελο των καλοκαιρινών μηνών. Και από Σεπτέμβριο, βλέπουμε. Για όλα, όπως σχολίαζε με νόημα χθες συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου που γνωρίζει τις σκέψεις του Πρωθυπουργού.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Μέχρι τότε όμως, ο Γιώργος δεν θα είναι πουθενά. Εδώ ο Γιώργος, εκεί ο Γιώργος, πού είναι ο Γιώργος; Λέτε να είναι σε κανένα ιδιωτικό αεροπλάνο και να "συσκέπτεται" με... τον άγνωστο συνομιλητή του;




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]