Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα κόβουν 1 δισ. κάθε μήνα!

  • Απολύσεις, φοροαπαλλαγές, περικοπές επιδομάτων
«Λουκέτο» σε περισσότερους από δυο ντουζίνες δημοσίους οργανισμούς, αλλά και νέο «ψαλίδι» σε μισθούς, κοινωνικές παροχές και φοροαπαλλαγές θα περιλαμβάνει για φέτος το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών.

Το σχέδιο του κυρίου Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο επεξεργάζεται σε συνεργασία με τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, προβλέπει έκτακτα μέτρα λιτότητας με τα οποία θα πρέπει το κράτος να «κόβει» περίπου 1 δισ. ευρώ το μήνα, ώστε να εξοικονομηθούν έως 7 δισ. ευρώ επιπλέον από ...
όσα προέβλεπε ο φετινός προϋπολογισμός, μέχρι το τέλος του 2011. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται:

- μη ανανέωση συμβάσεων εργασίας και έργου που λήγουν, καθώς και "πάγωμα" προσλήψεων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο.

- «αιφνίδιος θάνατος» (παρότι είχε προαναγγελθεί τόσο από την παρούσα κυβέρνηση εδώ και 18 μήνες, όσο και από την προηγούμενη της ΝΔ ήδη από το 2008) για δεκάδες ξεχασμένους και … άχρηστους φορείς, από τους συνολικά 1601 οργανισμούς του δημοσίου. Αρχή θα γίνει με όσους εξ αυτών αλληλο-επικαλύπτονται, ανάμεσά τους και δεκάδες ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα με παρεμφερές αντικείμενο (πχ απασχόληση, μεταλλουργία, κατεργασία δέρματος και υφασμάτων κλπ). Στη συνέχεια θα γίνει αξιολόγηση για κατάργηση ή μη δεκάδων άλλων φορέων, από το 2012 και μετά.

- εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση φορείς που δεν μπορούν να απορροφηθούν αλλού, θα απολύονται.

- πώληση συμμετοχών του δημοσίου, εντός του έτους ει δυνατόν, σε εισηγμένες –και όχι μόνον- εταιρίες, με πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποιήσεως σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κ.ά.

Ταυτόχρονα εξετάζεται να ισχύσει από φέτος το εισοδηματικό κριτήριο (ακόμα και η πραγματική ή τεκμαρτή περιουσία) για την παροχή κοινωνικών ενισχύσεων και επιδομάτων, ενώ θα ανακοινωθεί και ποιες φοροαπαλλαγές θα χάνουν χιλιάδες πολίτες, αναλόγως του ύψους του εισοδήματος που δήλωσαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]