Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wall Street Journal: Γιατί κανείς δεν τολμά να πει ότι η Ελλάδα πτώχευσε

Για συντεταγμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μιλάει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal, με στόχο να μην εξελιχθεί η χώρα σε «νέα Lehman Βrothers». Το άρθρο της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας έχει τίτλο «Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση» και ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επισήμως αρνείται να αναγνωρίσει κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη αθέτηση του χρέους από την Ελλάδα, πράγμα που κατά την εφημερίδα είναι στα όρια του κωμικού.

Η Wall Street Journal τονίζει ότι η τεράστια απόδοση των ελληνικών ομολόγων και η παράλληλη άνοδος των CDS (ασφάλιστρων κινδύνου) στα ύψη, δείχνουν ότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι ...
προ των πυλών, για να καταλήξει ότι η άρνηση της ΕΕ να μπει στην ουσία του θέματος μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Κατά την εφημερίδα, τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σημαίνουν ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την πιθανότητα η χώρα να μην μπορεί να αποπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ακόμη και αν η Ελλάδα ακολουθήσει με ευλάβεια το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και πετύχει τους στόχους του, το χρέος θα είναι πολύ μεγάλο για να είναι βιώσιμο, και θα εξαναγκαστεί αργά ή γρήγορα στην αναδιάρθρωση του.

Σε αυτό το στάδιο, θεωρεί πως είναι πιο λογικό η ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει τους φορολογούμενους, τους επενδυτές και τις κυβερνήσεις σχετικά με τους κίνδυνους.

«Εάν η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της – κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό-καλύτερα να το κάνει με συντεταγμένοι τρόπο, παρά να περιμένει μέχρι να αναγκαστεί να το κάνει», αναφέρει η εφημερίδα.

Η Wall Street Journal τονίζει ότι για να μην γίνει η Ελλάδα η Lehman της Ευρώπης πρέπει να πάψει να προσποιείται ότι δεν θα κάνει αναδιάρθρωση το χρέους της, και να αρχίσει να εξηγεί με διαφάνεια πώς θα αντιμετωπίσει αυτήν την περίπτωση, ποιον θα μπορούσε να βλάψει και πώς.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. σημερα ειναι 21 απριλιου.
    τι ξεραν οι συνταγματαρχες ,και κανανε σημαια,
    το ελλας ελληνων χριστιανων?
    τι βλεπουμε σημερα σαν στοχο των πολιτικων?
    ουτε ελλαδα ουτε ελληνων ουτε χριστιανων!!!
    ζητω το εθνος !
    ζητω ο στρατος!
    οι ελληνες για την ελλαδα!!!
    η Παναγια να σκεπαζει το εθνος μας!!!
    καλη ανασταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]