Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χερσαία επέμβαση ζητούν οι αντάρτες στην Λιβύη

  • Την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ παραδέχεται πως έχει σοβαρές δυσκολίες να αποκρούσει τις δυνάμεις του Καντάφι οι αντάρτες απευθύνουν δραματική έκκληση για υποστήριξη με χερσαίες δυνάμεις
Οι μάχες στη Μιζουράτα είναι σκληρές και το ΝΑΤΟ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη βία. Αντ’ αυτού η Βορειοατλαντική Συμμαχία παρακολουθεί πως οι δυνάμεις του Καντάφι συγκεντρώνουν πολεμοφόδια και τα αποθηκεύουν σε σχολεία.

Εκτός αυτού ο επικεφαλής της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στρατηγός Μπουσάρ δηλώνει πως Λίβυοι στρατιώτες ντυμένοι με πολιτικά βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και είναι ακροβολισμένοι στις οροφές τζαμιών έτοιμοι να επιτεθούν. Ο στρατηγός φαν Ουλμ παραδέχεται πως τα χέρια του ΝΑΤΟ είναι δεμένα γιατί κάθε χτύπημα από αέρος θα σήμαινε εκατοντάδες θύματα αμάχων:

«Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να πετύχει κανείς με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε μια πόλη. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αποφύγουμε θύματα μεταξύ των αμάχων. Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με το καθεστώς ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις του όχι μόνο στη Μιζουράτα αλλά σε όλη τη χώρα».

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να καταστρέψει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών πιστεύοντας έτσι πως το καθεστώς του Καντάφι θα λυγίσει, αν και δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις:

«Τίποτα δεν δηλώνει πως ο Καντάφι έχει τη διάθεση να σταματήσει τις επιθέσεις του. Εξακολουθεί να χρησιμοποίει βαρύ οπλισμό. Για αυτό το ΝΑΤΟ θέλει να συνεχίσει τις επιθέσεις του μέχρι να μην απειλείται πλέον ο πληθυσμός».


Γάλλοι και Βρετανοί διαφωνούν

Για τους αντάρτες όμως δεν αρκεί αυτή η βοήθεια και ζητούν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ανταρτών Νουρι Αμντουλά Αμντουλάτι από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 55.000 τραυματίστηκαν. ‘Αν δεν έρθουν ξένες χερσαίες δυνάμεις στη Μιζουράτα θα πεθάνουμε’ δήλωσε σε δραματικό τόνο. Γάλλοι και Βρετανοί πάντως διαφωνούν με την αποστολή χερσαίων δυνάμεων.

Εδώ και έξι εβδομάδες η κατάσταση στη Μιζουράτα είναι δραματική. Στην πόλη των 400.000 κατοίκων τα τρόφιμα, το νερό, τα καύσιμα, τα φάρμακα λιγοστεύουν δραματικά μέρα με την ημέρα και οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Κανείς δεν μπορεί ακόμα να προβλέψει πως και πότε θα τελειώσει όλο αυτό το μακελειό στη Λιβύη. Ο γιός του Καντάφι, Σεϊφ ελ Ισλάμ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση δήλωσε βέβαιος πως οι δυνάμεις του πατέρα του θα κερδίσουν και πως μέρα με την ημέρα η κατάσταση είναι ευνοϊκότερη για αυτούς.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πως θα δικαιολογουσε το ΝΑΤΟ -ειδικα η Αμερικη- μια επιπλεον στρατιωτικη αποτυχια ??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]