Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βολές Σημίτη κατά κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική


Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (κυκλοφορεί από την Πέμπτη λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων) ο πρώην υπουργός, Κώστας Σημίτης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική βλέποντας και κάνοντας». Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ως μη ρεαλιστικό το στόχο είσπραξης 50 δισ ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και την ακίνητη περιουσία έως το 2015.

Ο Κώστας Σημίτης σημειώνει ότι οι «ασάφειες που παραμένουν και δεν διευκρινίζονται, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια» και καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει σαφή, πειστική και μακροπρόθεσμη πολιτική και ταυτόχρονα οι πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν μεγαλύτερη αίσθηση συνευθύνης προκείμενου «μέσα από μια συνεννόηση να προκύψει ένας σχεδιασμός ρεαλιστικής εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους σημειώνει πως στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε «ως μέσο για τον περιορισμό του υπερβολικού χρέους μιας χώρας» και προσθέτει ότι «μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση της χορήγησης βοήθειας από τον νέο Μηχανισμό και έτσι να επιβληθεί σε μία χώρα».

Σχετικά με την ρευστότητα των τραπεζών υποσημειώνει πως «όσο πάσχει η αξιοπιστία της χώρας, η διεθνής αγορά θα αρνείται να τις δανείζει». Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε χαρακτηρίσει «χαμένη τετραετία για τη χώρα» τη διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ του 2000 – 2004.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]