Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο σχέδιο για δαπάνες – έσοδα ζήτησε η τρόικα από Παπακωνσταντίνου

Περισσότερες περικοπές στις δαπάνες ζήτησε η τρόικα στην χθεσινή συνάντηση με το κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της τρόικα και προσωρινός αντικαταστάτης μέχρι και τον Μάιο του Σερβάς Ντερούζ, Γιούργκεν Κρούγκερ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο Πολ Τόμσεν εκπρόσωπος του ΔΝΤ και ο Κλάους Μαζούχ, εκπρόσωπος της ΕΚΤ. Από ελληνικής πλευράς στην συνάντηση εκτός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου παρευρέθησαν ο υφυπουργός Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2012- 2015 το οποίο θα παρουσιασθεί στο υπουργικό Συμβούλιο στις 15 Απριλίου και έπειτα θα πάρει σειρά για την Βουλή με το συνολικό του ύψος να κυμαίνεται στα 23 δισ. ευρώ .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικας ένας ισομερώς κατανεμημένο σχέδιο εσόδων – δαπανών (50% από έσοδα και 50% από δαπάνες). Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν δέχτηκαν την συγκεκριμένη πρόταση λόγω της αποδεδειγμένης αδυναμίας της κυβέρνησης στον τομέα των εσόδων (μεγάλη υστέρηση στο α’ τρίμηνο του 2011) και ζήτησαν νέα πρόταση με μεγαλύτερη περικοπή δαπανών, την οποία και θεωρούν ως πιο σίγουρη λύση.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν επίσης επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, πίστη εφαρμογή της σφιχτής μισθολογικής πολιτικής στις ΔΕΚΟ και ξεκαθάρισμα των οικονομικών υποχρεώσεων των 235 οργανισμών που δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία στο υπουργείου οικονομικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικα ζήτησαν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου νέο κούρεμα 20% στο μισθολογικό κόστος των ΔΕΚΟ ώστε να διαμορφωθεί στο 45-50% των συνολικών εσόδων ανά ΔΕΚΟ από το 78% που είχε φθάσει το 2009.

Οι επικεφαλής της τρόικας, αναχωρούν από την Αθήνα και θα επιστρέψουν για το νέο έλεγχο της οικονομίας που είναι προγραμματισμένος για τον Μάιο και από τον οποίο θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της 5η δόσης του δανείου ύψους 12 δισ. ευρώ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το κατώτερο κλιμάκιο των στελεχών θα παραμείνει στην Ελλάδα σήμερα και αύριο και θα συνεχίζει να μαζεύει στοιχεία, ενώ οι επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα θα είναι συνεχείς μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]