Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος μετά τον τέταρτο δρόμο, τώρα επιλέγει τέσσερις άξονες σωτηρίας της χώρας


Τις οριστικές του αποφάσεις πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου ως μια ύστατη προσπάθεια να βγει η χώρα από το βαθύ τέλμα και να αποφευχθεί η προοπτική της χρεωκοπίας η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της χώρας. Οι αποφάσεις είναι σκληρές και θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και σε όλη την κομματική πυραμίδα.

Όμως, ο Γιώργος Παπαναδρέου φέρεται αποφασισμένος να μην μετακινηθεί ούτε βήμα και να προειδοποιήσει τους επίδοξους διαφωνούντες ότι ενδεχόμενη δημόσια διαφοροποίηση θα οδηγήσει σύντομα στις κάλπες.

Το νέο σχέδιο «σωτηρίας» που θα εμφανίσει ο Γιώργος Παπανδρέου θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες:

1ος άξονας: Δημοσιονομική εξυγίανση, που σημαίνει νέες μεγάλες περικοπές στο Δημόσιο, γεγονός που θα φέρει απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη δημοσιουπαλληλική, κοινωνική βάση του κόμματος.

2ος άξονας: Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν πωλήσεις φιλέτων, ένα θέμα που αποτελεί ταμπού για το μεγαλύτερο κομμάτι των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μιας πολύ μεγάλης μερίδας της Ελληνικής κοινωνίας.

3ος άξονας: Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει πάση θυσία όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να διευκολύνει την έλευση κεφαλαίων και επενδύσεων ώστε να ανακάμψει η οικονομική δραστηριότητα.

4ος άξονας: Δημιουργία ενός κοινωνικού διχτύου ασφαλείας προκειμενου να προστατευθούν τα ασθενέστερα στρώματα και ολοι όσοι πληγούν από το κύμα αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.

Το σχέδιο αυτό ο πρωθυπουργός θα το υποστηρίξει, όπως λέγεται, σθεναρά και θα το εκλάβει ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, φέρεται αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΝΑ ΠΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Ή ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Ή ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Η ΛΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ THOMAS HOBBES (Leviathan, 1651). ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: ΜΕ ΚΛΗΡΟ, ΟΧΙ ΜΕ ΨΗΦΟ.

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΚΛΗΡΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι με τις εκλογές. Το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό δεν του το είπε κανένας;
    Και για ποια σωτηρία μιλάμε; Το ξεπούλημα κοινωφελών οργανισμών, έστω και με τα προβλήματα που έχουν; Ότι οι ιδιώτες το πρώτο που θα κάνουν θα είναι να ανεβάσουν την τιμή του ρεύματος στο Θεό το λένε σωτηρία; Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.
    Στο τέλος φυσικά το χρέος θα είναι μεγαλύτερο.
    Απλά μαθηματικά, you know ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]