Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιωτάκια ακούνητα κι αγέλαστα θέλει ο Γιώργος τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Ο προβληματισμός που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις πιθανές αντιδράσεις των βουλευτών στην ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο ως το 2015, έχει ήδη κινητοποιήσει τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Ζητούμενο, να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Η ψήφιση των νέων μέτρων τοποθετείται χρονικά στα μέσα Μαΐου, αλλά ο εκνευρισμός που παρατηρείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, βάζει από τώρα το κυβερνητικό επιτελείο σε “κόκκινο συναγερμό”.

Μια σκέψη είναι τα μέτρα για το Μεσοπρόθεσμο να συμπεριληφθούν στην ψήφιση της Συμφωνίας του ευρώ. Αυτό θα φέρει σε αμηχανία τη ΝΔ και θα βάλει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την πλάτη στον τοίχο, μιας και είναι ενδεχόμενο να ζητηθείς πλειοψηφία 3/5, δηλαδή 180 βουλευτές.

Η δεύτερη σκέψη είναι να ζητηθεί κομματική πειθαρχία- δεν είναι τυχαίο ότι ΤΑ ΝΕΑ έγραψαν χθες ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει “ψήφο εμπιστοσύνης” για τα νέα οικονομικά μέτρα που δεν οφείλονται όλα στο Μεσοπρόθεσμο, καθώς πρέπει να καλυφθεί και η μαύρη τρύπα που διαπιστώθηκε στον προϋπολογισμό, μόλις τρεις μήνες από την εφαρμογή του.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται το ενδεχόμενο, από εδώ και εμπρός, όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια να προσλαμβάνουν τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.
Με τον τρόπο αυτό, οι βουλευτές θα αναγκάζονται να πειθαρχούν και θα περιοριστούν σε... επαναστατική γυμναστική, ασκώντας ανώδυνη κριτική σε επιτροπές και δευτερεύουσες συνεδριάσεις.

Ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες φωνές διαφωνίες με το ενδεχόμενο να δοθεί χαρακτήρας ψήφου εμπιστοσύνης στην ψήφιση των νέων μέτρων. «Λάθος κίνηση» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου την περίπτωση η κυβέρνηση να δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5» επεσήμανε ότι η εμπιστοσύνη των βουλευτών στην κυβέρνηση είναι δεδομένη και επέκρινε το γεγονός ότι κάθε φορά που ασκείται κριτική από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς υπουργούς, επιχειρείται από κάποιους να δοθούν λύσεις διλημματικού τύπου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]