Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωταπριλιάτικα

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Η Ελληνική κοινωνία, από χρόνια, είχε θεσμοθετήσει την πρωταπριλιά, σαν ημέρα του μεγάλου ψέματος που γίνεται πιστευτό.

Ο θεσμός, έπαιζε το ρόλο του διαλείμματος στην καθημερινότητα όλου του χρόνου, που επιβάλλει τη σκληρή αλήθεια της πραγματικότητας της βιοπάλης.

Έτσι, οι έχοντες δημόσιο λόγο, (δημοσιογράφοι και πολιτικοί) συναγωνίζονταν, ποιός θα πεί το μεγαλύτερο ψέμα που θα γίνονταν πιστευτό από τον κόσμο, ώστε μετά την αποκάλυψή του να γελάσει η κοινωνία και να διασκεδάσει με την ευρηματικότητα του μεγάλου ψεύτη.

Εδώ και λίγα χρόνια, παρατηρείται μία κάθετη πτώση της λειτουργίας και της διασκέδασης της κοινωνίας από τον θεσμό του πρωταπριλιάτικου ψέματος.

Αιτία, είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που «η πρωταπριλιά» υφίσταται από τη βιομηχανία ψέματος που έχει στήσει το πολιτικό κατεστημένο, με τον βαρύ εξοπλισμό της προπαγάνδας του.
Και εξηγούμαι: Το ψέμα, είναι το αντίθετο της αλήθειας. Για να υπάρχει, λοιπόν, ψέμα, πρέπει να υπάρχει η αντίθετη αυτού, αλήθεια. Δηλαδή, δεν θα αποτελούσε ψέμα αν κάποιος έλεγε ότι η Γή είναι κόλουρος κώνος, αν δεν ήταν αποδεδειγμένη αλήθεια ότι η Γή είναι στρογγυλή.
Όταν, όμως, η αλήθεια έχει καταργηθεί (από την προπαγάνδα), καταργείται αυτομάτως και η δυνατότητα να ισχυριστούμε ένα ψέμα, διότι αν παρουσιάσουμε το ψέμα ως ψεύτικο, αποκαλύπτουμε την αλήθεια (καθώς δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση).

Παράδειγμα 1ο:
  • Όλοι βλέπουμε πολύ καθαρά ότι η πολιτική που ασκεί το κόμμα που μας κυβερνά (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα), είναι άκρως νεοφιλελεύθερη. Δηλαδή το κόμμα αυτό, ψευδώς αυτοαποκαλείται, σήμερα, Σοσιαλιστικό, όπως η Εκκλησία μας δεν θα μπορούσε να αποκαλείται Χριστιανική, αν έκανε θυσίες στο Δωδεκάθεο.
  • Αν, τώρα, το κόμμα αυτό θελήσει να πεί ένα μεγάλο ψέμα για τις σοσιαλιστικές πεποιθήσεις του, θα πρέπει να πεί (και μάλιστα πειστικά) ότι είναι νεοφιλελεύθερο. Αν πεί, όμως, αυτό το ψέμα, θα λέει τη χειροπιαστή αλήθεια !!!
  • Δηλαδή, το ότι ήδη ψεύδεται, του έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να πεί ψέματα επί του ψεύδους του.

Παράδειγμα 2ο:

  • Όλοι ακούμε κάθε μέρα ότι αποφύγαμε την πτώχευση της χώρας ενώ βιώνουμε πολύ καθαρά τη φτωχοποίηση των οικογενειακών οικονομικών μας, που συνθέτουν τη φτωχοποίηση της κοινωνίας μας, που ισοδυναμεί με την πτώχευση της χώρας. Δηλαδή, είναι ψέμα το ότι αποφύγαμε την πτώχευση της χώρας.
  • Όποιος, θελήσει να υποστηρίξει ένα ψέμα επάνω σε αυτό (στο ότι αποφύγαμε την πτώχευση της χώρας), θα λέει την αλήθεια !

Παράδειγμα 3ο:

  • Όλοι ακούμε κάθε μέρα τα παπαγαλάκια του πολιτικού κατεστημένου να μηρυκάζουν (και να πείθουν πολλούς συμπατριώτες μας που δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να αναλύουν το τι βλέπουν και ακούν) ότι όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται (και οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση) στοχεύουν στη μείωση του Δημόσιου Χρέους. Ταυτόχρονα, τα ίδια παπαγαλάκια, αναφέρουν (καταθέτοντας, μάλιστα, συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς) ότι το χρέος αυτό, με τα μέτρα που παίρνονται, όσο πάει και μεγαλώνει. Δηλαδή, από αυτά που οι ίδιοι αναφέρουν, προκύπτει ότι ψεύδονται όταν λένε ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη μείωση του Δημόσιου Χρέους.
  • Αν, αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το ψέμα, (το ότι τα μέτρα που παίρνονται στοχεύουν στη μείωση του Δημόσιου Χρέους) θελήσουν να το παρουσιάσουν σαν ψέμα, θα λένε την αλήθεια!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το ψέμα που έχει διαχυθεί και έχει επικρατήσει σε όλο το κορμί της Ελληνικής κοινωνίας, έχει αφοπλίσει την πρωταπριλιά που δεν έχει τί ψέμα να πεί για να εντυπωσιάσει…

Αυτοί που (δήθεν) μας κυβερνούν (δήθεν δημοκρατικά), μας έχουν βουλιάζει στο τέλμα των μεγάλων ψεμάτων και, μεταξύ των μεγάλων στερήσεων που μας έχουν επιβάλλει, μας στέρησαν και την «πλάκα» της πρωταπριλιάς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]