Ο Γιώργος αισιοδοξεί... οι βουλευτές γκρινιάζουν
Σε αντίθετες τροχιές κινήθηκαν χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και οι βουλευτές του κόµµατος. Ο µεν Πρωθυπουργός, σε ηµερίδα του υπουργείου Ανάπτυξης για νέους αγρότες, δήλωσε την αισιοδοξία του λέγοντας πως «οι Ελληνες αξίζουµε και µπορούµε να ξεπεράσουµε την κρίση», οι δε βουλευτές έδωσαν και χθες νέο ρεσιτάλ γκρίνιας.
«Η Ελλάδα κατάφερε ήδη να µη χρεοκοπήσει,» είπε χαρακτηριστικά στην ηµερίδα ο Γιώργος Παπανδρέου βγάζοντας την... πικρία του για τη µιζέρια και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στις µέρες µας και δεν αφήνει να πνεύσει ένας νέος άνεµος στον τόπο.
«Εσείςµας φέρνετε την αισιοδοξία ότι οι Ελληνες είµαστε εδώ. Παράγουµε και δηµιουργούµε τη νέα ταυτότητα της χώρας µας (...) » τόνισε, καταχειροκροτούµενος από τους περίπου 140 νέους παραγωγούς και εξαγωγείς πρότυπων προϊόντων, σε µια περίοδο που η χώρα αγωνίζεται να ξεπεράσει την ύφεση. Υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης στη γεωργία µε την εκπαίδευση, και παράλληλα θα προωθήσει την πιστοποίηση στην παραγωγή, τη στήριξη της καινοτοµίας και τη µείωση των γραφειοκρατικών εµποδίων.
Στο ίδιο κλίµα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τη σύγχρονη και καινοτόµογεωργία που παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα ωςτη µόνη διέξοδο για την ανάπτυξη της χώρας.
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ. Εν τω µεταξύ, ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε χθες τον µαραθώνιο συσκέψεων µε συναρµόδιους υπουργούς, προκειµένου να κινητοποιήσει το κυβερνητικό σχήµα. Πραγµατοποιήθηκαν δύο συσκέψεις – µία για το κράτος και τους θεσµούς, και µία για την εξωτερική πολιτική και την άµυνα. Και στις δύο συσκέψεις, κεντρικό ζήτηµα ήταν η περιστολή των δαπανών σε συνδυασµό µε τη βελτίωση των λειτουργιών του κράτους ώστε να υπάρξουν σαφή και καθαρά αποτελέσµατα στη σχέση του πολίτη µαζί του. Εγινε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει την επόµενη εβδοµάδα και σε επιµέρους συναντήσεις µε υπουργούς που προΐστανται ζωτικής σηµασίας υπουργείων, ώστε να εξειδικευτούν οι προτεραιότητες κατά υπουργείο και να υπάρξει ένας τρίµηνος σχεδιασµός ώς το καλοκαίρι. Την ίδια στιγµή η κυβέρνηση επιχείρησε να ανατρέψει τη διάχυτη φηµολογία ότι «δεν βγαίνουν» τα νούµερα σχετικά µε το Πρόγραµµα Σταθερότητας. «Σαφώς και βγαίνει το πρόγραµµα, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Η εθνική προσπάθεια των πολιτών για έξοδο από κρίση και οικοδόµηση ενός διαφορετικού µέλλοντος, έχει διαψεύσει µέχρι σήµερα πολλές εγχώριες και διεθνείς φωνές, που προεξοφλούσαν ως ‘’Κασσάνδρες’’ τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχµή, την έξοδο από την ευρωζώνη και διάφορα άλλα ευφάνταστα σενάρια».
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ. Την ίδια στιγµή βουλευτές της συµπολίτευσης υποδείκνυαν – µεταξύ άλλων – στον κ. Παπανδρέου να απεµπλακεί από το Μνηµόνιο, να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους και να κάνει ανασχηµατισµό.
Η κυβέρνηση πάντως κράτησε χαµηλά τους τόνους και διά του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή απέδωσε στην ανησυχία και την αγωνία των βουλευτών την ένταση στην Κοινοβουλευτική Οµάδα. «Υπάρχει πάντοτε πεδίο συνεργασίας, όχι µόνο µε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά µε όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, γιατί δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτήν τη δύ σκολη φάση που περνάει η χώρα µας», είπε αποφεύγοντας να σχολιάσει επί της ουσίας τις προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας Παντελής Οικονόµου επανήλθε και χθες στην πρότασή του να απεµπλακεί η κυβέρνηση από το Μνηµόνιο.
«Εξεµέτρησε τον βίον του η δανειακή αυτή σύµβαση, νοµίζω ότι από τον Ιούνιο και µετά δεν έχει νόηµα η συνέχισή του και αυτό που αποκτά ζωτική σηµασία είναι ο µηχανισµός αυτός να αρχίσει να λειτουργεί αµέσως κι όχι το 2013», είπε. Παράλληλα, τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων τονίζοντας στον Φλας ότι «η έννοια της αποκρατικοποίησης είναι εντελώς λανθασµένη στη συγκεκριµένη φάση που βρισκόµαστε». Επίσης µιλώντας στον Real ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νοµοσχέδιο για τα φρουτάκια.
Αποµάκρυνση από τη λογική του Μνηµονίου ζήτησε µιλώντας στον ίδιο σταθµό και ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Μίµης Ανδρουλάκης. «Το σχέδιο της θεραπείας είναι λάθος», είπε για να προσθέσει ότι «µαζί µε ένα άλλο διαφορετικό Μνηµόνιο έπρεπε να γίνει ο συνολικός αναπρογραµµατισµός του ελληνικού χρέους». Παράλληλα, σχολίασε ότι «το να κλείνεις τη λέξη ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις δεν λέει τίποτα, αφού ούτε τα όρνια δεν έχουν να αγοράσουν κάτι στην Ελλάδα». Την ίδια ώρα αξιολόγηση του Μνηµονίου ζήτησε και οβουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης. «Εχουµε δει σε τι µας βοήθησε το Μνηµόνιο, έχουµε δει και ορισµένα ελαττώµατα. ∆εν λέω να πάµε σε αναδιαπραγµάτευση, αλλά σε µία αξιολόγηση το πώς λειτούργησε το σύστηµα και να πάµε σε διορθωτικές κινήσεις», ανέφερε. Συγχρόνως σχολίασε ότι σε ένα εύλογο διάστηµα πρέπει να υπάρξει ένας ανασχηµατισµός αυτού του κυβερνητικού σχήµατος που προέκυψε τον Σεπτέµβριο. Στο ίδιο κλίµα ο βουλευτής ∆ωδεκανήσου ∆ηµήτρης Κρεµαστινός είπε στον Bήµα FM ότι ανά τακτά χρονικά διαστήµατα ο Πρωθυπουργός πρέπει να αξιολογεί την επίδοση του καθενός, την υλοποίηση των νόµων και να προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις. Παράλληλα, ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης είπε ότι θα πρέπει να αντιµετωπιστεί το πρόβληµα της υστέρησης των δηµόσιων εσόδων, να προχωρήσει το θέµα της αξιοποίησης της δηµόσιας περιουσίας και να προωθηθεί πιο εντατικά η ανάπτυξη.
Πηγή
Πού την είδατε την γκρίνια και τη δήθεν κριτική; Όταν βγαίνει στη βουλή τον χειροκροτούν ακατάπαυστα, όλα τα άλλα είναι για τον κατευνασμό των ψηφοφόρων τους. Πώς νομοσχέδια που θίγουν τα συμφέροντά τους όλα τα καταλαβαίνουν κα τα καταψηφίζουν και για τα μνημόνια δε γνώριζαν που την έβαζαν (την υπογραφή);
ΑπάντησηΔιαγραφή"Στο ίδιο κλίµα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τη σύγχρονη και καινοτόµο γεωργία που παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα ωςτη µόνη διέξοδο για την ανάπτυξη της χώρας."
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδη ΜΟΝΟ η γεωργια θα μας σωσει οικονομικα???
Πλουτοπαραγωγικες πηγες δεν εχει η πατριδα μας??
Ή σκοπευουν να τις "εκποιησουν" και να τις εκμεταλλευονται οι απατεωνες δανειστες,με τους οποιους υπεγραψαν οι 173 προδοτες τα εθνομειοδοτικα μνημονια και τωρα τους επιασε ο πονος???
ΓΜ