Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Δρούτσας καταλαβαίνει αυτά που λέει;


Με αφορμή το άρθρο “Δρούτσας προς Νταβούτογλου: "Υπογράψτε το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και πάμε Χάγη” θα θέλαμε να αναλύσουμε μερικούς ισχυρισμούς του κ. Δρούτσα που μας προβλημάτισαν.

Ο κ. Δρούτσας λοιπόν ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να "υπογράψουν τη Διεθνή Σύμβαση του δικαίου της Θάλασσας και τότε να πάμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα για την ειρήνη".

Και ρωτάμε εμείς οι «αφελείς»:
  • Γιατί να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης, ειδικά αν η Τουρκία αναγνωρίσει το Δίκαιο της Θάλασσας;
  • Τι έχουμε να χωρίσουμε;
Στην περίπτωση που η υφαλοκρηπίδα παράκειται στα εδάφη δύο ή περισσοτέρων κρατών (λ.χ. Δωδεκάνησα), των οποίων οι ακτές βρίσκονται η μία απέναντι της άλλης, τα όρια της υφαλοκρηπίδας καθορίζονται διά συμφωνίας μεταξύ των εν λόγω κρατών.

Σε έλλειψη συμφωνίας και εφόσον ειδικές περιστάσεις δεν δικαιολογούν διάφορο κανονισμό των ορίων, αυτά καθορίζονται υπό της μέσης γραμμής, κάθε σημείο της οποίας βρίσκεται σε ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσεων, από των οποίων μετράται το το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης του κάθε κράτους.

Αν δεν το δέχεται αυτό η Τουρκία,ακόμα κι αν αναγνώριζε το συγκεκριμένο Δίκαιο, τότε είναι σαν να μη το σέβεται.

Δηλαδή θα πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης επειδή η Τουρκία δεν σέβεται, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, το Δίκαιο της Θάλασσας;

Κατά πόσο σεβόμαστε εμείς τους εαυτούς μας αν πράττουμε ανάλογα με τις ορέξεις της Τουρκίας;

Ο κ.Δρούτσας όμως δεν σταματάει εκεί. Αναφέρει επίσης:
«Πάνω απο κατοικημένα νησιά που ζουν Έλληνες πετούν τουρκικά μαχητικά. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν κοντά απο τα χωρικά μας ύδατα».

Για τον κ. Δρούτσα τα κατοικημένα νησιά, απλώς κατοικούνται απο Έλληνες!

Ενώ τα νησιά δεν ειναι απλώς κατοικημένα ,αλλα και ιστορικώς ελληνικότατα!

Επιπλέον δίνεται η εντύπωση ότι αν οι Τούρκοι πετούν πάνω από την Δήλο ή ελληνικές βραχονησίδες,τότε δεν υπάρχει πρόβλημα!

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία προσβάλλουν (και) τα χωρικά μας ύδατα, κ. Δρούτσα! Δεν ειναι τυχαίες οι «πορείες αβλαβούς διελεύσεως» μέχρι το Σούνιο και η παρενόχληση ιταλικού τεχνικού ερευνητικού πλοιαρίου ΝΑ του Καστελλορίζου!

Εκτός αν θεωρείτε το Καστελλόριζο και εσείς «μεσογειακό νησί».

Το αποκορύφωμα του παραληρήματος όμως έγκειται στον προτελευταίο του ισχυρισμό:
"Αχμέτ, σκέψου την ένταση που προκαλεί αυτό στον ελληνικό λαό...

Οταν πετούν 10 τουρκικά μαχητικά απο ύψος 200 μέτρων πάνω απο ελληνικό νησί, πως μπορεί ο Παπανδρέου να πάει στο Ερζερούμ για να υπερασπιστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;"

Δηλαδή αν πετούν σε μεγαλύτερο ύψος, δηλαδή πάνω από 200 μέτρα, δεν τρέχει τίποτα;

Αν πετούν στα 200 μέτρα πάνω από βραχονησίδες ή εντός του FIR Αθηνών χωρίς να πετούν πάνω από ελληνικό έδαφος, κατοικήσιμο ή μη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα;

Υποτίθεται ότι ο ΓΑΠ υπερασπίζεται τις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Ποιός είναι ο εχθρός,δηλαδή έναντι ποίου λαμβάνει χώρα αυτή η «υπεράσπιση»;

Αυτή η υπεράσπιση, αν είναι πραγματική υπεράσπιση, σε ποιές αρχές στηρίζεται;

Είναι αμοιβαίες αυτές οι αρχές ή απλώς η Ελλάδα εκτελεί τις εντολές των Νεοοθωμανών;

Ποιό είναι το όφελος μέχρι σήμερα αυτής της δογματικής αντίληψης περί «υπεράσπισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων»;

Πως έχει ωφεληθεί η Ελλάδα;

Ο κ.Δρούτσας όφειλε να γνωρίζει ότι η φιλία από την λυκοφιλία έχουν έτη φωτός διαφορά.

Στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας και όχι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την στιγμή μάλιστα που αποδεικνύουν την υποτέλεια μας απέναντι στην Τουρκία.

Αν η προσπάθεια «ελληνοτουρκικής φιλίας» απέδιδε, τότε θα άξιζε να ασχοληθούμε με την περαιτέρω βελτίωση της.

Δυστυχώς η υποκρισία της ελληνικής ηγεσίας όχι απλώς αποδεικνύεται μέσω των ελληνικών υποχωρήσεων σε θέματα που αφορούν Θράκη και Αιγαίο, αλλά και μέσω διαστρέβλωσης της ιστορίας μας, όπου το Οθωμανικό κράτος θεωρείται παρεξηγημένο από εμάς τους Έλληνες!

Η εθνομειοδοσία δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για το μέλλον, όπου θα απαιτείται αδίκως και συνεχώς από την Τουρκία διαρκής παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν υπερασπίζεται έτσι η Ελλάδα τα εθνικά της συμφέροντα, κ. Δρούτσα.

Τέλος τονίζεται από τον Έλληνα υπ. Εξωτερικών ότι:
"οι δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελόριζο δημιούργησαν μια ψυχρότητα στις επαφές και συνεχίζουμε τις διμερείς επαφές για να καθοριστεί το όριο της υφαλοκρηπίδας απο τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο".

Μόνο αυτές οι δηλώσεις θα έπρεπε να δημιουργήσουν ψυχρότητα;

Οι δηλώσεις που έκανε στην Θράκη κατά την διάρκεια της επισκέψεως του μερικές ημέρες πριν,σχετικά με την «κοινή μας ιστορική αντίληψη και κοινό παρελθόν», όπως οι συνολικές εκτιμήσεις για το Αιγαίο, την Κύπρο, την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την δήθεν τουρκική «κουλτούρα» και τουρκική «συνεισφορά» στο πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και η απαράδεκτη διαστρέβλωση της ιστορίας όπου εξομοιώνεται η Ελλάδα με την Τουρκία δεν σας λένε τίποτα κ. Δρούτσα;

Δηλαδή τι άλλο χρειάζεται να ειπωθεί από τον κ.Νταβούτογλου για να «κρυώσουμε»;

Γεωργίου Μιχαήλ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]