Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνική ναυμαχία στις πλωτές πλατφόρμες γεωτρήσεων

Σε ναυμαχία πάνω από τα υπεράκτια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενδέχεται να εμπλακούν οι Έλληνες εφοπλιστές Γιώργος Οικονόμου και Ευάγγελος Μαρινάκης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον δεύτερο να εξετάζει την προοπτική εισόδου του στις πλωτές πλατφόρμες γεωτρήσεων, αναφέρει δημοσίευμα της Ισοτιμίας.

Στον κλάδο αυτό έχει μπει δυναμικά και ο Γιώργος Οικονόμου με τη θυγατρική της εισηγμένης Dryships, την OceanRig, την ώρα που, όπως φαίνεται, η Ελλάδα βρίσκεται( σύμφωνα με το δημοσίευμα) πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους γείτονές της για την οριοθέτηση των ζωνών εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, τα τραγικά γεγονότα στην Ιαπωνία και η στροφή του πλανήτη σε καθαρότερες ενεργειακές πηγές δημιουργούν μια πρωτοφανή ευνοϊκή συγκυρία για το φυσικό αέριο και όλους τους κλάδους που σχετίζονται με αυτό, όπως την εξόρυξη και τη μεταφορά του.

Στο περιβάλλον αυτό και υπό το φως των εξελίξεων στο ζήτημα της οριοθέτησης των ΑΟΖ, των ζωνών αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μεγάλα ελληνικά συμφέροντα κινητοποιούνται για να συμμετάσχουν στη νομή της νέας αυτής αγοράς.
Όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα στον χώρο αυτό έχει επενδύσει και ο Θ.Αγγελόπουλος.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]