Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα εναλλακτικά σενάρια


Η καταρρέουσα Ελλάδα μας είναι πάντοτε η χώρα των “εναλλακτικών σεναρίων”. Το “εναλλακτικό σενάριο” είναι ένας ακόμα όρος που έχει επιβληθεί από το τραυλίζον ιδίωμα των αγραμμάτων, λεξοκτόνων “μου μου έψιλον”. Τα “εναλλακτικά σενάρια” αποτελούν την συνήθη καταφυγή εκείνων που δεν έχουν τίποτα να προτείνουν πλην των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών πρώτης γενεάς, τα οποία πλέον δεν διαθέτουν ούτε λειτουργικότητα, ούτε φυσικά αντοχή στην δοκιμασία της εντατικής χρήσης.
Τα κενά “εναλλακτικά σενάρια” όμως ζουν και βασιλεύουν.

Η μακροζωία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την κοινωνική αποδιάρθρωση αυτού του τόπου, η οποία κλείνει το δρόμο σε οποιαδήποτε ειλικρινή προσπάθεια ανάλυσης και λύσης προβλημάτων, όσο και στην κατάρρευση των στοχαστικών διαθεσίμων της χώρας. Της χώρας που συνειδητά και επίμονα κατεδάφισε την Παιδεία της, επέτρεψε σε διεφθαρμένες “εκσυγχρονιστικές”, ανθελληνικές, εχθρικές ομάδες να υπονομεύσουν τις όποιες πολιτιστικές της βάσεις και να ξεκληρίσουν την ιστορική της παράδοση, και άνοιξε τις πύλες της διάπλατα σε αλλόθρησκες, ξένες και υπονομευτικές μειοψηφίες που, πολύ σύντομα, θα απαιτήσουν ρυθμιστικές εξουσίες μέσω “δημοκρατικών διαδικασιών” παρ ότι οι ίδιες είναι απολύτως παράνομες και εκτός συνταγματικού πλέγματος.

Στην παρούσα συγκυρία, τα “εναλλακτικά σενάρια” που αντιμετωπίζουμε είναι δραματικά συρρικνωμένα και σε πολιτική ποιότητα και σε ουσιαστικό περιεχόμενο.

Το πρώτο είναι το υπάρχον καθεστώς Παπανδρέου: ανίκανο, ανήμπορο, ιδεολογικά παράλυτο, ερασιτεχνικό, αλλοπρόσαλλο, σπάταλο, Προκρούστειο, βρίσκεται πια στις παρυφές της συνταγματικής εκτροπής, την οποία προωθεί πειθήνια με εντολές κυρίως γερμανικών “κέντρων εξουσίας” που βρίσκονται πίσω από το εθνοκτόνο μνημόνιο και τις απίστευτες σκέψεις για επιβολή “μοντέλου Ταϊβάν” στην Ελλάδα. Το καθεστώς Παπανδρέου φυσικά δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των “σοσιαλιστών” που από το 1981 και ύστερα μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα δανειζομένων και και μη εργαζομένων. Αποτελεί την ύψιστη ειρωνεία της Ιστορίας ότι αυτή η σκωληκοειδής απόληξη των πράσινων “επαναστατών” της δεκαετίας του ‘80 αποτελεί σήμερα τον καταστροφέα της χώρας -- επικαλούμενο όμως την “λαϊκή ψήφο” η επίφαση της οποίας του επιτρέπει να ισχυρίζεται “νωπή εντολή” να θάψει τους πάντες και τα πάντα χάριν μνημονίου.

Το δεύτερο “εναλλακτικό σενάριο” περιέχει μια κυβέρνηση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία κι αυτή εμφανίζεται ανασφαλής, αβέβαιη, και διστακτική καθώς ακόμα ψάχνει για την σωστή “επικοινωνιακή πολιτική” ένα χρόνο και κάτι μετά την εκλογική της καταβαράθρωση του 2009. Η αντιπολίτευση αυτή βαρύνεται με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μετά το 2004 και την συνέχιση του μαγειρείου των στατιστικών, για να μην αναφερθούμε καν στην κατάλυση του κράτους που υπήρξε τον Δεκέμβριο του 2008 και για την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή ουδέν έπραξε φοβούμενη “τραυματίες”! Η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει ελάχιστα εχέγγυα που θα της επέτρεπαν μια άμεσο ανάκαμψη παρά της φιλότιμες και αποτελεσματικές προσπάθειες του σημερινού αρχηγού της και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη αποβάλει ορισμένα έρματα του παρελθόντος, χωρίς πάντως να πετύχει την ολοκληρωτική ανανέωση.

Το τρίτο και τελευταίο “εναλλακτικό σενάριο” είναι η ακυβερνησία και η γενική κατάρρευση του “οικονόμο-κοινωνικού περίγυρου” κάτω από το συντριπτικό χρέος που είναι αδύνατο να ελεγχθεί από ένα ανάπηρο σύστημα όπως το δικό μας αφού πια κινείται προς δυσθεώρητα και απρόσιτα ύψη: το καταγεγραμμένο εθνικό χρέος έχει ξεπεράσει τα €300 δις, οι δε υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από κρατικά ομόλογα που λήγουν μέχρι το τέλος του 2014 πλησιάζουν τα €150 δις, χωρίς κανείς να υπολογίζει ακόμη την “σωτηρία” μας από ΕΕ/ΔΝΤ με το ποσό των €110 δις, η αποπληρωμή των οποίων πιθανώς θα “επιμηκυνθεί” μέχρι το 2020. Εν τω μεταξύ, η χώρα θα βρεθεί υπό απ ευθείας γερμανοκρατούμενη κυβέρνηση κομισάριων οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε υπουργεία και υπηρεσίες για να επιβάλουν κατοχική πειθαρχία.

Κανένα από τα “εναλλακτικά” αυτά “σενάρια” δεν απαντά φυσικά σε κρίσιμα ερωτήματα επιβίωσης της χώρας αυτής υπό έκτακτες συνθήκες.

Τι θα συμβεί επί παραδείγματι εφόσον ανακύψει εσωτερική η εξωτερική απειλή και απαιτηθεί εθνική αμυντική κινητοποίηση; Η γερμανοκρατούμενη κατοχική κυβέρνηση των κομισάριων θα παρεμβληθεί μεταξύ της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και της ανάγκης για άμεσες εκταμιεύσεις κονδυλίων για την εθνική άμυνα, απαιτώντας ρυθμιστικό ρόλο στο αν θα αμυνθούμε ή όχι;

Τι θα συμβεί στην περίπτωση πιέσεων από τον “συμμαχικό παράγοντα” για συνολικές “ρυθμίσεις” στο Αιγαίο και την Κύπρο τώρα που η χώρα βρίσκεται καθημαγμένη και δέσμια του εθνοκτόνου μνημονίου; Μήπως και εδώ θα παρεμβληθεί η γερμανοκρατούμενη κατοχική κυβέρνηση των κομισάριων για να δώσει “συμβουλές” στο πως θα πρέπει να αντιδράσουμε; Ήδη οι “διπλωματικοί κύκλοι” βοούν με φήμες περί ελληνοτουρκικής “προσέγγισης” που θα συνθλίψει την απομένουσα εθνική κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος και θα θέσει τα θεμέλια μελλοντικής κοσοβο-ποίησης της ελληνικής Θράκης.

Και πως θα αντιμετωπισθεί η εθνική καταστροφή της ακατάσχετης παράνομης μετανάστευσης αφρικανο-ασιατών, που απειλεί πλέον την εσωτερική μας ασφάλεια, κοινωνική ειρήνη, και εθνική υπόσταση, και που σχεδόν αναπόφευκτα θα απαιτήσει σκληρά μέτρα πριν φτάσουμε στην δημιουργία “κινημάτων ανεξαρτησίας” των παρανόμων με θρησκευτικά λάβαρα; Μήπως η γερμανοκρατούμενη κατοχική κυβέρνηση των κομισάριων θα επέμβει και πάλι για να περιορίσει το χάος εντός Ελλάδος και να αποτρέψει ένα πλήρες άνοιγμα των συνόρων για να ξεχυθούν τα στίφη προς την ανεπτυγμένη Ευρώπη ανεξαρτήτως της εθνικά καταστροφικής συμφωνίας του Δουβλίνου;

Κανείς από τους κίβδηλους ιππότες του μνημονίου δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις στα “καυτά” αυτά ερωτήματα, πολλώ μάλλον να συνειδητοποιήσει τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες που ταχύτατα αναπτύσσονται γύρω από την χρεοκοπία μας και την απόλυτη υποταγή μας χωρίς την παραμικρή αντίσταση στα όρντινα αυτών που πριν εξήντα εννέα χρόνια ύψωναν το πολεμικό τους λάβαρο της κατάκτησης στην Ακρόπολη.

Τα “εναλλακτικά σενάρια” τελείωσαν. Αλλά η πραγματικότητα αρνείται να ησυχάσει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]