Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά πράκτορες ή εισπράκτορες;


Με εντολή του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε σήμερα προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων επιστολές, για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους για έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από την Ελληνική Βουλή εντός του Μαΐου.

Κανένας δεν πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόταση του κυρίου Παπακωνσταντίνου και να καταστεί συνένοχος.

Να πουλήσουμε τι και γιατί;

Για να καλύψουμε τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι μίζες της ΜΑΝ των υποβρυχίων ή της SIEMENS;

Ας τολμήσει ένας μόνο ένας από τους τριακόσιους να ζητήσει πόθεν και έσχες για τα 300 δις που είναι καταθέσεις εδώ και τα 600 της Ελβετίας.

Αλλά πάνω από όλα αυτά τα “εσωτερικά πολιτικά μας” ποιος είναι ο κύριος Ντερουζ; Ποιος τον ψήφισε;

Ποιος παραχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα στον κύριο αυτό να μας υπαγορεύει προϋπολογισμούς και να καθορίζει τις ζωές των πολιτών;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μας πει θα πουλήσουμε; Μας κάνει την χάρη να μας αφήσει τα αρχαία μνημεία;

Η δημόσια περιουσία και τα… ακίνητα είναι αποτέλεσμα αίματος και ιδρώτα γενιών.

Αναγνωρίζω ότι ως λαός έχουμε μια και μόνη ευθύνη: στον ποιο στέλνουμε να μιλήσει με τα Ντερούζ αλλά μέχρι εδώ, η ιστορία της χώρας δεν είναι οι συνομιλητές των φούφουτων ούτε οι Ελληνες φορούν... ρουζ κύριε Ντερούζ.

Εχουμε πολλάκις αποδείξει ότι ξέρουμε να ματώνουμε γιατί όπως έλεγε κάποτε ένας ξυπόλητος αγράμματος κατά Πάγκαλο οι πέτρες τούτες δεν είναι για πούλημα.

Είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι πέθαναν.

ΥΓ: Αλλά τι να περιμένουμε σε τελική ανάλυση, από κάποιους που σκέφτονταν να τιτλοποιήσουν τα έσοδα της Ακρόπολης για swap και λογιστικές εγγραφές
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κρύσταλλο είναι τα λόγια σου και να δεις που τίποτα δεν πάει χαμένο. Μακάρι να σε διάβαζαν και τα δέκα εκατομμύρια σήμερα. Πρέπει να πάρουμε από κάπου, κάπως, κουράγιο και να πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν γεννηθήκαμε για να παραδινόμαστε σε ξένους εισβολείς. Δεν το έκανε αυτό κανείς πριν από εμάς και δεν πρέπει να το κάνουμε ούτε κι εμείς.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό αλλά και πάρα-πάρα-πάρα πολύ καθυστερημένο. Μάλλον λοιπόν ψάχνουν γιά έναν πλάγιο τρόπο νομιμοποίησης της εσχάτης προδοσίας τους προς την Ελλάδα.

    Μα τίνος σαχλή ιδέα είναι πάλι τούτη; Του 'Δρ.' von Δρούτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΙ 300 . ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. -ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]