Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επέλεξε την ατζέντα των εκλογών

Ακόμη και ο Γιόσκα Φίσερ, που χρειαζόταν να ακούει τη φωνή του μεταφραστή, για να καταλάβει τι έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, δεν πρέπει να έχει πλέον απορίες για τον πολιτικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού. Όπως βέβαια δεν έχουν και οι υπουργοί…

Τα… vibes της χθεσινής τοποθέτησης του Γιώργου Παπανδρέου, έλυσαν αρκετές απορίες. Και ενέτειναν την άποψη που εδώ και εβδομάδες έχει εδραιωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Χθες μάλιστα, η αίσθηση που δημιουργήθηκε είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιλέξει και την ατζέντα αυτής της αναμέτρησης: Τη ρήξη με την Ελλάδα των στρεβλώσεων, που έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να διεκδικήσει την ανανέωση της εντολής που πήρε τον Οκτώβριο του 2009, πάνω σε νέα πολιτική και κοινωνική βάση: Ότι είναι εκείνος ο οποίος δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης με κατεστημένα και συμφέροντα, ακόμη και με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τον είχαν βοηθήσει να κερδίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην εσωκομματική μάχη του 2007. Και ότι εγγυάται τη συνέχιση της πορείας της χώρας, με τη βοήθεια των εταίρων-δανειστών, κάτι που θα επιχειρήσει να ενισχύσει, με συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με Ευρωπαίους ηγέτες, την προεκλογική περίοδο.

Αυτό που επίσης προκύπτει, είναι ότι, όπως έχει αποκαλύψει το «Statesmen», ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμά να προχωρήσει σε εκλογές με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα, ώστε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να… τρέχουν στις εκλογικές περιφέρειές τους, και να ενισχύσουν έτσι τη συσπείρωση του Κινήματος.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]