Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wikileaks: Απαξιωτικά σχόλια του Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ

  • Ο θεσμικός και πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, φέρεται σύμφωνα με το Wilikeaks να κατηγόρησε ως εθνικά επικίνδυνη την αρμόδια υπηρεσία ασφάλειας της Ελλάδας, προφασιζόμενος ελλείψεις προσωπικού και... τον συνδικαλισμό!!!
  • Σύμφωνα με το ν. 3649/2008 αλλά και τα άρθρα 146 & 148 του ΠΚ πως νομιμοποιείται ακόμη και ένας Υπουργός να δίνει απόρρητα στοιχεία για την Υπηρεσία σε ξένη κυβέρνηση; Αυτό δεν είναι κατασκοπεία και εσχάτη προδοσία;
Η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες των σχεδόν όλων των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην Ελλάδα αλλά δεν έχει στοιχεία για να προχωρήσεις σε συλλήψεις, δήλωνε τον Ιανουάριο του 2010 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη στον τότε πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως το Wikileaks.
Το έγγραφο –πρόκειται για αναφορά της πρεσβείας προς το Στέητ Ντιπάρτμεντ με κοινοποίηση σε πολλές πρεσβείες– περιγράφει τη συνομιλία μεταξύ του υπουργού και του πρέσβη, στις 22 Ιανουαρίου 2010.
Ο υπουργός ενημέρωσε, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης με τον πρέσβη, για τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και της ΕΥΠ.
Αναφερόμενος στις τρομοκρατικές ομάδες ο υπουργός είπε σχετικά με την επίθεση που είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα στην Εθνική Ασφαλιστική, στη λεωφόρο Συγγρού, ότι η αστυνομία γνωρίζει όλους όσους συμμετείχαν αλλά δεν έχει στοιχεία για συλλήψεις.
Προχώρησε ακόμη και σε χαρακτηρισμούς για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών: «Είναι ένα τίποτα, δεν υπηρετεί την αποστολή της να προστατεύσει την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια λόγω των ελλείψεών της, μεταξύ τους και ο συνδικαλισμός"...!

Χρυσοχοΐδης προς πρώην αμερικανικό πρόξενο Ντάνιελ Σπέκχαρντ: "Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα"
Με αυτή τη σύντομη κοφτή φράση περιέγραψε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε συνομιλία του με τον πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον περασμένο Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσε από το Wikileaks, με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2010, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε εκτενή, 45 λεπτη, συνομιλία με τον κ. Σπέκχαρντ στο γραφείο του. Το θέμα της συνομιλίας ήταν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας (μυστικές υπηρεσίες, αστυνομία, λιμενικό κλπ). Στη συζήτηση εκείνη, ο κ. Χρυσοχοϊδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΥΠ, η οποία όπως σημείωσε ο υπουργός δεν υπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα και το γεγονός είναι ότι είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας των πολλών ελλείψεών της, όχι μόνο εξαιτίας του συνδικαλισμού. Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε μάλιστα στον κ. Σπέκχαρντ την πρόθεσή του «να διαλύσει και να χρίσει από την αρχή» (σσ. «to collapse and rebuild it» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα).
Μετά από τις δηλώσεις αυτές του κυρίου Χρυσοχοΐδη τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου; Μήπως πρέπει να απομακρύνει ως άκρως επικίνδυνο για την πολιτική ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας τον κύριο Χρυσοχοΐδη ή θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ; Βέβαια, μία σκέψη είναι να επαναφέρει την ΕΥΠ σε προσυνδικαλιστική κατάσταση ή να απολύσει όλους τους συνδικαλιστές... όλων των κομμάτων... αφού ζητήσει από τον πολιτικό του υφιστάμενο (κύριο Χρυσοχοίδη) τα αποδεικτικά στοιχεία επικινδυνότητας λειτουργίας της ΕΥΠ, καθώς και συγκεκριμένων υπαλλήλων της που έχουν απαξιώσει τον ρόλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Τέλος, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για κάποιες "εκκαθαρίσεις" στην ΕΥΠ; Για ποιούς λόγους έγιναν; Για κομματικούς ή επειδή συγκεκριμένα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχαν στοχοποιηθεί ως μη συνεργάσιμα και ως εκ τούτου ενοχλητικά από τον κύριο Σπέκχαρντ;

Ολόκληρο το έγγραφο στην Guardian
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου σου είναι όλο το ζουμί φίλε μου!!!
    Οι μόνοι που δεν φταίνε για τη σημερινή κατάντια της υπηρεσίας είναι οι συνδικαλιστές αλλά ο κ. Χρυσοχοίδησ και οι επιλογέσ του! Δες αν θέλεις και τα αποτελέσματα της Ημερίδας που διοργάνωσαν οι τότε συνδικαλιστέσ
    Στο 2008 για τις απόψεις τους. Άλλωστε ο ίδιος όταν έγινε την πρώτη φορά υπουργός ΔΤ άλλα έλεγε... Αλλά φαίνεται κάποιοι μπήκαν στο μάτι κάποιων γιατί δεν είναι πουλημένα τομάρια και οι εδώ εντολείς τους έπρεπε να τους "καθαρίσουν"... Να δούμε τώρα που θα κρυφτούν που ολόκληρη υπουργάρα έδινε λεπτομερή αναφορά σαν στρατιωτάκι στον Κυβερνήτη για την κατάσταση των υπηρεσιών του. Οποία ξεφτίλα... Μας γύρισε 50 χρόνια πίσω σαν τον άλλο που είπε στον ξένο "ιδού ο στρατός σας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κώστα για ψάξτο αν μπορείς. Ο Χρυσοχοίδης δεν ήταν αυτός που αναβάθμισε το ρόλο των συνδικαλιστών στην υπηρεσία ορίζοντας εκπρόσωπό τους στην επιτροπή για το νέο νόμο της ΕΥΠ υπό τον καθηγητή Άλκη Δερβιτσιώτη και που δέχθηκε να επαναφέρει τη συνδικαλιστική ασυλία που είχε καταργήσει η Βάσω Παπανδρέου και ακόμα διόρισε δύο εκπροσώπους τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαρακτήριστος ο ΧΜ. Και αλήθεια να είναι ένας υπουργός ασφαλείας μιας χώρας δεν αποκαλύπτει τα κενά του σε έναν ξένο ο οποίος όπως λέει το άρθρο το έστειλε και σε άλλες πρεσβείες. Σε ποιες άραγε; Ο οσφυοκάμπτης και δουλοπρεπής υπουργός, τσιράκι των Αμερικανών πρέπει να παρετηθεί αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι να περιμένουμε από έναν άνθρωπο που έκατσε και τον γαμοσταύρισε ο πρώην αρχηγός της CIA και δεν έβγαλε άχνα. Πουλημένα τομάρια όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε πανικοβλήθηκε ο Μιχαλάκης "ο Εθνικός μας Ρουφ" και προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση κάνοντας αντιπερισπασμό στα όσα ρουφιάνεψε στον Αμερικανό Πρέσβυ μιλώντας για Εισαγγελείς και Επιθεωρητές; Και ολως τυχαίως βγήκε σήμερα και το πόρισμα του Ρακιτζή για το Γεωγραφικό Σύστημα ότι δήθεν ευθύνεται η ομάδα διοίκησης έργου που δεν το παρέλαβε; Ερ´ωτησε ο κ. Ρακιτζής για τους εκβιασμούς που δέχθηκαν αυτοί οι υπάλληλοι για να μην παραλάβουν το έργο επειδή το λογισμικό δεν ήταν Αμερικανικής προέλευσης; Μπήτε στο site Κοραντή να δείτε σχετικά σχόλια και θα καταλάβετε... Όσο για τους εισαγγελείς τώρα αποκαλύφθηκαν όλα... Τι κάνει νιάου νίαου στα κεραμίδια και γιατί έγιναν όλα αυτά. Τελείωσες Μιχαλάκη και εσύ και η παρέα σου... Δεν το κατάλαβες ακόμα; Ήσουν αναλώσιμος... Σε έδωσαν στεγνά τα αφεντικά σου!!! Οι μάσκες έπεσαν, δεν σε σώνει τίποτα.
    Θα επανέλθουμε με αποκαλυπτικά στοιχεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τ´ρα αποκαλύπτεται η όλη σκευωρία κατά συγκεκριμένων στελεχών και συνδικαλιστών! Μιχαλάκη σε τέλειωσαν τα αφεντικά σου με τις αποκαλύψεις για τα όσα τους έδωσες. Δεν σε χρειάζονται άλλο και σένα και την παρέα σου.. Ήσουν αναλώσιμος όπως και αυτοί... Τώρα αρχίζει το πανηγύρι των αποκαλύψεων γιαόλους και για όλα... Όλα στο φως!!! Να λάμψει η αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός δεν είναι που κατηγόρησε συνδικαλιστές για προδοσία...? Την δική του πράξη δηλαδή πώς την ονομάζει...? με άλλο όνομα...? Και τί σημασία έχειτο πότε το έκανε....? Μήπως εκείνη την περίοδο.....δεν είχαν πρόσβαση τα "αφεντικά" του....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αστείοι οι ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες του Μιχαλάκη (πρώην δελφίνου πλέον) για το λόγο που έδωσε λεπτομερή ανφορά στον Ανθύπατο των εξ´ USA Ρωμαίων κατακτητών. Τα περί εισαγγελέων, ΕΔΕ και Επιθεωρητών δηλαδή. Φούσκα ο αντιπερισπασμός του για τη λαδιά του... Δεν του βγαίνει... Ούτε και οι δημοσιογράφοι των μεγαλοεκδοτών δεν τσιμπάνε πλέον. Με είναι φως φανάρι γιατί έβαλε τον εισαγγελέα και τον επιθεωρητή. Για να βουλώσει στόματα, να καμψει συνυδήσεις, να διαπομπεύσει και τελικά να εκβιάσει τους "απείθαρχους" συνδικαλιστές που δεν ήθελαν να καλύψουν τις παρανομίες του.. Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κων/νε, επειδή είναι σημαντικό μπορείς να μάθεις αν ο Ρακιτζής πριν βγάλει το πόρισμά του για το Γεωγραφικό Σύστημα ρώτησε την ομάδα διοίκησης έργου ή το υπεύθυνο του διεθνούς διαγωνισμού ή τον υπεύθυνο έργου γιατί δεν παρελήφθη ή στηρίχθηκε μόνο στα όσα του είπαν ο Χρυσοχοίδης, ο Μπίκας και συν αυτώ; Έτσι για να ξέρουμε που στηριχθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι αλήθεια ότι ο Εισαγγελέας που κατηγόρησε τον αρχισυνδικαλιστή για Κατασκοπεία στηρίχθηκε μόνο στη μαρτυρία στις εικασίες και στις φαντασιώσεις ενός ατόμου το οποίο, κατά δημόσια δήλωσή του, δεν είχε ιδέα από το αντικείμενο που του είχε αναθέσει η διοίκηση Χρυσοχοίδη δηλώνοντας άσχετη μ´ αυτό; Αληθεύει ότι κατέθεσε ότι αυτά που είχε ο Αρχισυνδικαλιστής στο γραφείο του, είχε σκοπό να τα βγάλει εκτός υπηρεσίας; Αλήθεια από που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα; Και ο εισαγγελέας πως το έχαψε; Τι συμβαίνει αλήθεια; Θα μάθουμε ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσα, κανένας αρμόδιος υπάλληλος του GPS δεν κλήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κων/νε ξέρεις τίποτα γιατί κατέβασαν το olympia.gr όταν ασχολήθηκε με το θέμα Μ.Χ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ
    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ
    ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΤΕ
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΣΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
    ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]