Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της κοινωνίας

Τα μέσα ενημέρωσης έδωσαν έμφαση στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και δεν ήταν η ειδησεογραφική άπνοια των ημερών που τα οδήγησαν σε εκτενείς αναφορές σ’ αυτό, αλλά το ίδιο το περιεχόμενό του.

Για πρώτη φορά ο κ. Παπούλιας ήταν τόσο αιχμηρός και παράλληλα εντόπισε το πρόβλημα στις ρίζες του. Αλλά, κυρίως, ήταν η πρώτη φορά που δεν έβγαλε τον εαυτό του εκτός εκείνων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, παραδεχόμενος ότι είναι μέρος του πολιτικού συστήματος.

Ωστόσο, οι καίριες διαπιστώσεις και παραδοχές του Προέδρου δεν αρκούν. Οχι για να λύσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά για να ικανοποιήσουν εν μέρει το κοινό αίσθημα που ζητάει συγκεκριμένες απαντήσεις από τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.

Μια από αυτές είναι και η παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα· μια δεύτερη, η σύλληψη της γκρίζας οικονομίας.

Και στα δυο αυτά αιτήματα το πολιτικό σύστημα κωφεύει. Κανένας απ’ όσους πλούτισαν παράνομα δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις, με βάσιμες πιθανότητες να πληρώσει για όσα έκανε, και κανένας απ’ όσους φοροδιαφεύγουν χρόνια τώρα δεν κλήθηκε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση, η οποία δείχνει μια μοναδική συνέπεια στην πιστή εφαρμογή όλων των όρων του Μνημονίου και προχωράει ακόμα περισσότερο, δείχνει μια ανάλογη ασυνέπεια για να ικανοποιήσει τις πανθομολογούμενες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Αρκείται σε επικοινωνιακές κινήσεις και αποφεύγει την ουσία. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ούτε καν την οργή που παρατηρείται σε ολοένα περισσότερα κομμάτια του κόσμου…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]