Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιχείρηση τρομοκράτησης του κοσμάκη δεν περνάει πια

Από επικοινωνιακά τρικ άλλο τίποτε η κυβέρνηση, αλλά όταν τους γυρίζει μπούμερανγκ τότε αρχίζουν οι… ζεμπεκιές, όχι αυτές του Γ. Παπανδρέου φυσικά, εκεί είναι άπιαστος ο πρωθυπουργός.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τις διαρροές από την Πέμπτη για τους φοροφυγάδες που θα πηγαίνουν φυλακή. Έτσι η κυβέρνηση θέλησε να δώσει το μήνυμα ότι θα είναι σκληρή σε όσους πληγώνουν το κράτος την ώρα που κάνει προσπάθεια να σωθεί από τη χρεοκοπία. Θέλησε να το παίξει προστάτης των «συνεπών πολιτών» που πληρώνουν κανονικά και απηνής διώκτης όσων κοροϊδεύουν το κράτος. Και τρομοκράτης των φουκαράδων που δεν θα πληρώνουν το ΦΠΑ και θα τον κλείνουν φυλακή. Γιατί τα μεγαλολαμόγια δεν το πλήρωναν και δεν θα το πληρώνουν.

Είναι επίσης, ένα ακόμη σχέδιο τρομοκράτησης του κόσμου, των νοικοκυραίων που ψηφίζουν και βγάζουν κυβερνήσεις. Με τον τρόπο αυτό και με τον μπαμπούλα της εφορίας θέλει να κρατά όμηρο όλη την κοινωνία. Η συνταγή είναι γνωστή. Βάζουμε στο καζάνι λίγο φόβο για αστυνομίες, πασπαλίζουμε με τον τρόμο του Μνημονίου και των νέων μέτρων, ρίχνουμε και το αλατάκι της επικείμενης χρεοκοπίας κι έτσι φτιάχνουμε το φαγητό του πανικού, ένα πέπλο μαύρο πάνω από τον κόσμο που έχει παγώσει και μόνο από την κατάσταση που βιώνει.

Άνθρακες ο θησαυρός καθώς το επικοινωνιακό κόλπο τους επιστράφηκε συστημένο διότι έγινε μια διαρροή χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς να ερωτηθούν οι αρμόδιοι, δηλαδή οι δικαστές. Οι δικαστικές πηγές έλεγαν ότι είναι αδύνατο να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι π.χ. δεν αποδίδουν ΦΠΑ. Πώς να γίνει άλλωστε αυτό αφού μια τέτοια πράξη μπορεί να έχει γίνει πριν καιρό και κατά τον έλεγχο να διαπιστώθηκε η παράβαση; Δεν τίθεται θέμα αυτοφώρου, οπότε για ποιες συλλήψεις μας λένε;

Κι εν πάση περιπτώσει όλες αυτές οι φοροδιαφυγές αφορούν σε μεγαλοκαρχαρίες και νταβατζήδες που χρωστούν της Μιχαλούς αλλά παραμένουν ατιμώρητοι ή κάτι κακομοίρηδες μαγαζάτορες που δεν έχουν να αποδώσουν όχι μόνο τον ΦΠΑ αλλά ούτε και το νοίκι από το κατάστημά τους;

Μήπως πρώτα να πιάσουν όλους εκείνους που χρωστούν εδώ και χρόνια και να τους οδηγήσουν στα δικαστήρια, αλλά οι αποφάσεις να είναι τάχιστες και να μην κακοφορμίζουν στις δικαστικές αίθουσες;

Θα στείλει άραγε φυλακή η κυβέρνηση πρώτα όλους εκείνους που ήθελε να τους χαρίσει τα χρέη ύψους 24 δισ. ευρώ; Θα πιάσουν τον Τόλη Βοσκόπουλο που έχει περάσει στη βουλευτή σύζυγό του όλη περιουσία του κι αυτός δεν έχει να πληρώσει 5,5 εκατ. ευρώ;

Ας αφήσουν λοιπόν αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα κι ας ακούσουν τις σοβαρές προτάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ας αφήσουν επίσης τα… στασίδια που έχουν πιάσει στα κανάλια μεγαλόσχημοι της κυβέρνησης και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Καπελέρης, οι οποίοι μιλούν για μάχη που θα δώσουν και για το πόσο σκληροί θα είναι;

Και φυσικά ας δουλέψουν πραγματικά κι όχι μόνο μπροστά στις κάμερες. Κι αν είναι να πάει κάποιος φυλακή, ας πάει κι αύριο το πρωί. Αλλά αυτά τα σενάρια περί αυτοφώρου είναι φαιδρά. Ο κόσμος το κατάλαβε το κόλπο γι’ αυτό και αρχίζει να μεταστρέφεται το αρχικό φοβιστικό κλίμα. Κι όταν έρθει η ώρα της κάλπης τότε θα καταλάβουν ποιους εκβίαζαν με σκηνικά τρόμου.

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Άλλο περίμενα κι'αλλο διαβάζω, αλλά ας είναι, ας πούμε ΟΛΟΙ ΟΧΙ σε ΟΛΑ.

    Η απειλή δείχνει τις διαθέσεις των κρατούντων.
    Δεν αστειεύονται κι’αν τους κάνετε το χατήρι τώρα, σε λίγο καιρό θα σας έχουν όλους μέσα και θα δουλεύετε για μια φέτα μουχλιασμένο ψωμί.
    Ο παπούς του Γιωργάκη μας έσπρωξε στον εμφύλιο και άνοιξε τη Μακρόνησο.

    Δεν γινόμαστε σκλάβοι με τη θέληση μας.
    Οσο ψέμα και φοβέρα κι'αν εξαπολύουν εναντίον μας, δεν μας πιάνει τίποτα.

    Ελευθερία η θάνατος, το θυμοσάστε αυτό;
    Το μαθαίναμε στο σχολείο.
    Οι πρόγονοι μας χύσανε ποτάμι το αίμα τους για την ελευθερία μας.
    Ο τύραννος θέριεψε πάλι, αλλά και μορφώθηκε, φοράει ακριβά κουστούμια και μιλάει με επικοινωνιολογικές τεχνικές.
    Φταίμε που δεν προσέξαμε τι γινότανε πίσω απ’την πλάτη μας τόσο καιρό. Όμως τώρα δεν πάει άλλο.


    Με πλάνεψε ο τίτλος, νόμισα για μια στιγμή πως πιάσαμε τους αληθινούς τρομοκράτες. Νόμισα πως κάποιοι τόλμησαν να δημοσιεύσουν ντοκουμέντα που συνδέουν το κράτος με τους τρομοκράτες, τους κρατικοδίαιτους τραμπούκους και τις διασυνδέσεις τους με τις στρατιωτικές και τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά φαίνεται οτι η τρομοκρατία οπως και η παιδοφιλία δεν είναι θέματα για μεγάλες έρευνες, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις μας καλύπτουν πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Γιωργο Αντωνιου,
    αν και συμφωνω πληρως με οσα γραφεις αναφερεις οτι

    "Ο παπούς του Γιωργάκη μας έσπρωξε στον εμφύλιο και άνοιξε τη Μακρόνησο."

    Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση αυτο που γραφεις και θα πρεπει επιτελους να αναδειχθει η αληθεια ,διοτι εχουμε φτασει να βγαζουμε ηρωες τον Βελουχιωτη και τον Ζαχαριαδη και να βαπτιζουμε τον αντισυμμοριακο αγωνα ως "εμφυλιο"!!Καποιοι εκαναν την αρχη και αυτος σιγουρα δεν ηταν ο Γεωργιος Παπανδρεου!!Δεν ηταν τυχαια η ιδρυση του ΕΑΜ και η αναληψη της ηγεσιας του απο κομμουνιστες μετα τη μαχη του Σταλινγκραντ!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]