Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αίτια της κρίσης (που δεν έμαθε ποτέ ο Παπανδρέου)

«Στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, είναι το ίδιο με αυτό που βλέπετε τώρα στην Ουάσιγκτον». Με αυτή τη φράση αρχίζει η διάλεξη του...

Richard D. Wolff καθηγητή Οικονομικών, του Πανεπιστημίου Άμχερστ, στους φοιτητές του. Και έχει έναν λόγο παραπάνω να μιλάει για τι συμβαίνει σήμερα στην Eλλάδα, μια κι ο πρωθυπουργός της, υπήρξε μαθητής του!!!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού που έχω ζήσει –λέει ο Αμερικανός καθηγητής –και απαιτείται τεράστια προσπάθεια να την κατανοήσουμε.
Ο καθηγητής Γουλφ προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση για τα αίτια της κρίσης και αναπτύσσει μια σοσιαλιστική απάντηση, επειδή όπως ο ίδιος παραδέχεται, είναι σοσιαλιστής. Και όχι δήθεν –κατ΄όνομα- όπως ο πρόεδρος της αποκαλούμενης Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κάνει λοιπόν μια μαρξιστική ανάλυση του τι συνέβη και του τι μπορεί να γίνει.







Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]