Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αγαπημένη λέξη της πολιτικής: Παραγραφή!

  • Δεν τα έφαγαν αυτοί, αφού... διαμαρτύρονται!
Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, ακόμη περισσότερα αποκαλύπτονται (όχι από τα ΜΜΕ) για τον ρόλο των πολιτικών και της πολιτικής κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Πλησιάζοντας τους πολιτικούς, που μέχρι στιγμής ακούνε τα "εξ αμάξης" και δεν έχουν γευτεί "φαπαδιές", διαπιστώνουμε πως αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να μας πούνε κάτι, προσπαθούν να επικαλεστούν την αθωότητά τους (το τεκμήριο της αθωότητας κατά το νόμο ισχύει για όλους και για κάποιους... περισσότερο), αλλά κανείς στο τέλος δεν θέλει να αναφέρει την "παραγραφή". Γιατί άραγε;
  • «Η χώρα βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις».
  • «Το κακοστημένο σχέδιο στοχοποίησης και σπίλωσής μου…»
  • «Ζούμε ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου.»
  • «Ουδέποτε κατά τη θητεία μου ως υπουργός Εθνικής Αμυνας υπέγραψα, παρέλαβα ή διαχειρίστηκα οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με τη SIEMENS»
  • «Είναι προφανές ότι η χωρίς καμία τεκμηρίωση εμπλοκή του ονόματός μου…»
  • «Το πόρισμα της πλειοψηφίας συγκάλυψε τις μίζες και τους κλέφτες και επιδόθηκε σε κυνήγι πολιτικών αντιπάλων.»
  • «Δεν είχα καμία σχέση με τις συμβάσεις του ΟΤΕ».
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι έντονες ενστάσεις των πολιτικών που «έβγαλε» η Εξεταστική είναι δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, αλλά είμαι σε θέση να αντιληφθώ το προφανές: Όχι μόνο οι ένοχοι (πολιτικά και ποινικά) απαλλάσσονται δια του περίφημου Νόμου αλλά γέμισε ο τόπος από γελοιότητες, άναρθρες κραυγές, παρατηρήσεις και κυρίως βαρύγδουπες αναλύσεις.

Το Μαγικό: Η Παραγραφή

Ο κ. Χάρης Καστανίδης μου θύμισε τις ντρίμπλες του Πελέ στη μικρή περιοχή, αυτό το «μια θεληματική κυβέρνηση που χειρίζεται έναν μέτριο νόμο περί ευθύνης υπουργών μπορεί κάλλιστα να πετύχει πολύ περισσότερα από μιαν απρόθυμη κυβέρνηση που κατέχει το εργαλείο ενός ιδανικού νόμου…». Όχι κύριε ντριμπλαδόρε, η ουσία είναι μία και Μαγική: Παραγραφή.

Να το ξαναπώ:

Παραγραφή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]