Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνοβουλγαρικές περιπολίες στην Βουλγαρία για την ασφάλεια Ελλήνων τουριστών!


Περιπολίες από κοινού θα κάνουν Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας από αύριο. Η συνεργασία αυτή αφορά στη διευκόλυνση και στην ασφαλή διαμονή Ελλήνων τουριστών καθώς την πρόληψη και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας μεταβαίνει στη Βουλγαρία για να συναντηθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του.
Κάτι τέτοια γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Στο Μπάνσκο βρίσκονται ήδη από τις 16 Ιανουαρίου δύο Έλληνες αστυνομικοί που θα περιπολούν από κοινού με Βούλγαρους συναδέλφους τους.
Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με την Ε.Ε. μπορούν να γίνονται κοινές περιπολίες και επιχειρήσεις μεταξύ όμορων ευρωπαϊκών χωρών σε βάθος 10 χλμ ένθεν και ένθεν της συνοριακής γραμμής.

Φράχτη ετοιμάζει και η Βουλγαρία
Φαίνεται πως η Βουλγαρική κυβέρνηση "ζήλεψε" την απόφαση του κυρίου Παπουτσή για δημιουργία φράχτη (μήκους μερικών χιλιομέτρων) σε ένα πολύ μικρό μέρος των ελληνοτουρκικών συνόρων.
Βέβαια, ο κύριος Παπουτσής "βρήκε" την λύση του φράχτη προκειμένου να περιορίσει την είσοδο των λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Η Βουλγαρική κυβέρνηση, όμως, αποφάσισε να χτίσει τον δικό της φράχτη (μήκους 143 χιλιομέτρων) στα σύνορά της με την Τουρκία για διαφορετικούς λόγους. Τί είναι αυτό που ανάγκασε τους Βούλγαρους να πάρουν μία τέτοια πολυ-έξοδη απόφαση; Η... "διαρροή" ζώων προς την τουρκική πλευρά!!!
Μετά από αυτό, τίθεται ένα σαφέστατο ερώτημα: Γιατί οι λαθρομετανάστες προτιμούν να εισέρχονται λαθραία στην Ελλάδα και όχι στην Βουλγαρία; Αφού η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε., λογικά δεν τίθεται καμία διαφορά για τους λαθρομετανάστες... Και όμως, αυτοί επιμένουν να έρχονται στην Ελλάδα.
Άραγε, μήπως ο κύριος Παπουτσής μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση; Μήπως ο προκάτοχός του, κύριος Χρυσοχοΐδης; Μήπως ο λαλίστατος Πάγκαλος; Ο κύριος Δρούτσας, που τα γνωρίζει όλα; Κανείς; Ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν γνωρίζει γιατί η Ελλάδα είναι η άμεση (και ίσως η μοναδική) προτίμηση των λαθρομεταναστών;
Πάντως, οι Βούλγαροι ανησυχούν να μην χάνουν ζώα, τη στιγμή που στην Ελλάδα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες της σαν ζώα...

Κωνσταντίνος




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΥΨΙΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ
    ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΟΥ
    ΛΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΗ & ΓΕΙΤΟΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ
    ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ
    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ.ΓΚΑΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ.ΑΛΛΑ ΕΝ
    ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΓΚΟΒΕΡΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ
    ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ.ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ
    ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑ.ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΔΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καίρια τα ερωτήματα που θέτεις. Δεν μας έχουν όμως συνηθίσει σε απαντήσεις. Μόνο απεργάζονται σχέδια και έχουν πάρει τον όρκο της σιωπής.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]