Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδεοληπτικοί παραδοξολόγοι εκτελούν μία χώρα

  • Ισοπέδωσαν την οικονομία
  • Ισοπέδωσαν την κοινωνία
  • Ισοπέδωσαν την ασφάλεια
  • Ισοπέδωσαν την δικαιοσύνη
  • Ισοπέδωσαν την δημοκρατία

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Το 1967 ο Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θεωρήσανε σκόπιμο να βάλουν την «ασθενή» χώρα στον γύψο.
Το 2010 ο Γιώργος μας, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, θεώρησε σκόπιμο να βάλει τη χώρα στο γύψο του ΔΝΤ και των αγορών.
Και τα δύο αποτελούν δικτατορίες
Ο γύψος του 1967, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ο Σεφέρης, οδήγησε και στην μέσω και προδοσίας καταστροφή της Κύπρου.
Ο γύψος του ΓΑΠ το 2010, με τις αναμενόμενες επεκτάσεις κτλ, είναι προφανές ότι αν δεν ληφθούν από αυτούς που πρέπει τα ΣΩΣΤΑ απαιτούμενα μέτρα οδηγεί τον Ελληνισμό σε πιθανή μεγάλη και όχι μόνον οικονομική, καταστροφή.
Συμπέρασμα ο γύψος του 1967 οδήγησε στην καταστροφή μόνον του Ελληνισμού της Κύπρου. Ο τωρινός όμως γύψος του ΓΑΠ, ίσως οδηγήσει σε καταστροφή όλον πλέον τον Ελληνισμό.
Είναι γύψος του χειρότερου είδους αφού ενώ έχει αχρηστευθεί έντεχνα το Κοινοβούλιο, συνεχίζει να «λειτουργεί». Χωρίς μέχρι τώρα να αποδεικνύει έμπρακτα ότι λειτουργεί.
Η χώρα οδεύει σε διάλυση και χρεοκοπία κυρίως από έλλειψη κοινού νου.
Όπως όλοι γνωρίζουν την τελευταία εικοσαετία αν όχι τριακοντετία και πέραν ακόμα, πολιτική όλων των κυβερνήσεων ήταν η φορολόγηση μόνον των μισθωτών και των συνταξιούχων (συνημμένο) και όσων δεν μπορούσαν να φοροδιαφύγουν.
Ήταν συνεπώς αναμενόμενον να συσσωρευθεί πλούτος (ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές κτλ) από όσους αφήνοντο να φοροδιαφεύγουν με το κράτος να κάνει τα στραβά μάτια.
Όταν υπό τις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες ανέλαβε ο Γιώργος μας με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έγιναν τα εξής τραγικά σφάλματα (πέραν των άλλων επανειλημμένα αναφερθέντων ηθελημένων καθυστερήσεων κτλ, για να καταλήξει να είναι «μοναδική» λύση το ΔΝΤ).
1. Η φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2009 έγινε με τον υπάρχοντα φορολογικό νόμο, χωρίς τεκμήρια, κτλ. Έτσι το 2010 το κράτος έχασε πολλά φορολογικά έσοδα αφού και πάλιν 7 στου δέκα επαγγελματίες εδήλωσαν φτωχοί, όπως είχαν κάνει και για τα εισοδήματα του 2008. Όπως ενθυμούμαι ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης, κατηγόρησε γι αυτό τον «τσάρο» κ. Παπακωνσταντίνου ότι κρυβόταν στην «ποδιά» του πρωθυπουργού. Και τότε όμως τίποτε δεν έγινε.
2. Το τραγικότερο λάθος όμως ήταν η αντιμετώπιση της μέχρι τότε δημιουργηθείσας κατάστασης της συσσώρευσης πλούτου από τους μέχρι τότε φοροδιαφεύγοντες.
Οι «μεγάλοι» οικονομικοί εγκέφαλοι, ημέτεροι και Τροϊκανοί, αντί να βάλουν μία τελεία με «αμνηστία» για το παρελθόν και από τώρα και στο εξής να μαζέψουν τα πράγματα με αυστηρότητα για τα εις το εξής εισοδήματα, προέβησαν σε λήψη μέτρων που έφεραν τεράστια ύφεση. Έτσι αντί να διευκολύνουν να επενδυθεί στη χώρα ο συσσωρευθείς επί σειρά ετών πλούτος αυτών που δεν εφορολογούντο για μία τριακονταετία, άρχισαν να λαμβάνουν ηλίθια μέτρα που οδήγησαν στην ύφεση. Έτσι είπαν:
α) Πόθεν έσχες αν πας να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Έτσι μηδενίστηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων.
β) Πόθεν έσχες αν πας να αγοράσεις σπίτι. Έτσι μηδενίστηκε η οικοδομική δραστηριότητα με όλα τα επακόλουθα σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες δραστηριότητες.
γ)Απείλησαν τις καταθέσεις με «διάφορα» και έτσι πολλές έγιναν «καπνός»
δ) Άρχισαν «διαφημιστικά» να ψάχνουν για σπίτια με πισίνες κτλ και σταμάτησαν όλοι να φτιάχνουν πισίνες.
ε) Άρχισαν να απειλούν, γιατρούς, δικηγόρους κτλ, για τα εισοδήματα που είχαν συσσωρεύσει, με αποτέλεσμα όλοι να προσπαθούν να ασφαλίσουν τα εισοδήματα τους.
στ) Ενώ ήταν τοις πάσιν γνωστό ότι οι περισσότεροι γιατροί κτλ δεν έκοβαν μέχρι το τέλος του 2009 αποδείξεις, προσποιούνται άγνοια και αντί τελείας με το παρελθόν, οδηγούν και τους γιατρούς και τα οκτώ δέκατα του Ελληνικού λαού, που από υπαιτιότητα των κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας δεν πλήρωναν φόρους, να προσπαθούν να «κρύψουν» την περιουσία τους.
ζ) Παράλληλα είχαμε μείωση αποδοχών και συντάξεων και συνεχείς απειλές και περαιτέρω μειώσεων, με αποτέλεσμα όλοι να ξοδεύουν τα απολύτως αναγκαία και οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
η) Ήταν μετά ανωτέρω αναμενόμενο, μετά την ύφεση , την ανεργία, την μείωση των πωλήσεων, αγορών κτλ, να μειωθεί το ΑΕΠ και συνεπώς και τα φορολογικά έξοδα.
στ) Μία άλλη τεραστίων διαστάσεων βλακεία που επικράτησε ήταν ότι την μείωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, θα ακολουθούσε και μείωση τιμών. Πρώτον ξεχνούσαν ότι τα περισσότερα προϊόντα ήταν και είναι εισαγόμενα και ότι από πριν τα Ελληνικά προϊόντα δεν μπορούσαν να τα ανταγωνιστούν, αφού και οι πρώτες ύλες ήταν οι περισσότερες εισαγόμενες. Καλείται ο κ. Τσάρος να μας πει ένα Ελληνικό προϊον που έγινε ανταγωνιστικό ενώ πριν δεν ήταν.
Από τα ανωτέρω είναι είναι προφανές ότι αν ο συσσωρευθείς τόσα έτη πλούτος (από την μη φορολόγηση Ελλήνων με υπαιτιότητα των κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας) δεν αφεθεί να επενδυθεί στην Ελλάδα η χώρα οδηγείται στο βυθό.
Αν θέλετε, όχι όπως το κάνετε με την έκτακτη εισφορά όπου «βαράτε» πάλιν τους μη φοροδιαφεύγοντες, αλλά με κάποιον όχι τρομοκρατικό τρόπο ζητείστε κάτι λογικό από «αποδεδειγμένα» συσσωρευθέντα πλούτο.
Σταματείστε όμως αμέσως τα πόθεν έσχες σας για το παρελθόν ακόμα και για αγορά ποδηλάτου. Αν και πιστεύω ότι αν πείτε ότι το κάνετε, πλέον κανείς δεν θα σας πιστέψει.
Όμως κάντε κάτι γιατί δεν πάει άλλο. Η ολική καταστροφή διεφάνη λόγω βλακείας. Αφήστε να πωλούνται, και διαμερίσματα, και αυτοκίνητα, και πισίνες, και σκάφη.
Περιοριστείτε από τώρα και στο εξής να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.
Όλα τα άλλα που κάνατε είναι καταστροφή που μόνον ερασιτέχνες του χειρίστου είδους μπορούσαν να προκαλέσουν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]