Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ρόλο παίζουν;

Η ιστορία με τα κανάλια και ιδιαίτερα με τα ειδησεογραφικά τους δελτία όζει. Και όζει χειρότερα και από τα βοθρολύματα που συσσωρεύονται στη Ψυτάλλεια.

Έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των όποιων αντιλαϊκών μέτρων παίρνονται από τα διάφορα Υπουργεία και προσπαθούν με κάθε τρόπο λειτουργώντας σαν (έμμισθα άραγε;) γραφεία τύπου της Κυβέρνησης (σε ρόλο Πεταλωτή+) να μας πείσουν ότι η καλύτερη θεραπεία για ένα ασθενή είναι ο θάνατός του.

Τελευταία δε, η προσπάθεια προβολής του κυβερνητικού έργου έχει περιέλθει και σε αντιπαθείς όσο και δύσπεπτες κουτσομπολίστικες εκπομπές που δεν «αξίζει να τις δεις».

Όπου ενώ προσκαλούν εκπροσώπους εργαζομένων από διάφορες διαμαρτυρόμενες και απεργούντες ομάδες που καλούνται -τάχα- να εκφέρουν τις απόψεις τους, στην πραγματικότητα η προσπάθεια των «αρμοδίων» παρουσιαστών είναι να μη τους αφήσουν να μιλήσουν, να τους διασύρουν και να αποδειχθεί πόσο άδικο έχουν, όντας «υψηλόμισθοι» με μισθό 1.200 ευρώ μετά από 32 χρόνια υπηρεσία, ενώ υπάρχουν μισθωτοί των 700 ευρώ.

Στη προσπάθεια δε αυτή δεν διστάζουν να προσκαλούν και «ενισχύσεις», όπως έγινε σε απογευματινή εκπομπή γνωστής κυρίας στο κανάλι «star» που είχε κληθεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στο μετρό και επίσης προσκεκλημένος γνωστός περιστασιακός σχολιαστής βαστώντας το μοναδικό του φετίχ την γνωστή του πίπα, με τον αέρα του μικροφωνολάγνου, και το ύφος του «ξερόλα», καλαμοκαβαλικευμένος όπως πάντα, προσπαθούσε να μην αφήσει τον συνδικαλιστή να εκφρασθεί, ενώ το ενδιαφέρον του είχε εστιασθεί στους μισθούς των εργαζομένων.

Βέβαια δεν βρέθηκε κανένας από τους συνδιαλεγόμενους να ρωτήσει τόσο τον εν λόγω κύριο όσο και την παρουσιάστρια να μας πουν αυτοί οι επιτιμητές με τι μισθούς αμείβονται και αν δικαιολογούνται αυτοί οι μισθοί, προκειμένου να μας βομβαρδίζουν με παπαρολογίες καθημερινά και ενίοτε ο κύριος «πίπας» κάποιες ώρες αρλουμπολογίας.

Ανάλογη συμπεριφορά επέδειξαν σήμερα (12/1/11) το γνωστό αποκαθηλωμένο από την αίγλη του πρωϊνό δίδυμο του σταθμού Σκαϊ που επειδή τους σνομπάρισε -και με το δίκιο του- ο Δήμαρχος της Στυλίδας στράφηκαν εναντίον του αποκαλώντας τον ειρωνικά «κρατούμενο».

Να αναφερθούμε επίσης και στο σταθμό ALTER, όπου κάθε βράδυ η γνωστή παραθυράτη κυρία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο, ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση και πως η θάλασσα έπαψε να είναι αλμυρή. Και όλα αυτά σε μια ωριαία συγκαλυμμένη (γκρίζα λέγεται) διαφημιστική καμπάνια όλων των συντελεστών της εκπομπής για τον ραδιοφωνικό σταθμό και την εφημερίδα Real ιδιοκτησίας του κεντρικού παρουσιαστή του δελτίου.

Δεν είμαι ειδικός αλλά το ΕΣΡ τέτοια ώρα δεν βλέπει τηλεόραση;

Επιτρέπονται αυτές οι ενέργειες;

Αλήθεια γιατί επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον σταθμό του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο της σειράς «ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ» της 5/10/2010 με αιτιολογικό την “ ανάγκη διαφύλαξης της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας και της τήρησης της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων”. όταν η σειρά αυτή προβάλλεται για Τρίτη ή τέταρτη φορά από το ίδιο κανάλι τόσα χρόνια;

Τώρα ξύπνησε το ΕΣΡ;

Αντίθετα, κανένα κανάλι δεν πρόβαλε μια σημαντική είδηση ότι δηλαδή «Η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” (σημ.: ίσως η μόνη εταιρεία του είδους που ανήκει 100% σε έλληνες και δεν χρωστάει μία) αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας ” ΑΤΛΑΝΤΙΚ”. Αυτό είναι από μόνο του όμορφο, αφού έτσι θα διατηρήσουν την εργασία τους μερικές δεκάδες ανθρώπων. Πιο όμορφο όμως, είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς ο προηγούμενος εργοδότης τους. Πλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων».

Τέτοιες ειδήσεις δεν πρέπει να προβάλλονται κύριοι ειδησιάρχες; Η μήπως εσείς δεν παίρνετε χαμπάρι τι γίνεται τριγύρω σας και αρκείστε μόνο σε κατευθυνόμενες προβολές;

Τελικά τι ρόλο παίζουν τα κανάλια στην εποχή μας;

Ενημέρωσης ή αποπροσανατολισμού;

Ενημέρωσης ή κομματικής (κυβερνητικής) προπαγάνδας;

Σκέφθηκαν άραγε οι κύριοι αυτοί μήπως επιτυγχάνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο και κάποτε θα δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους;

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχώς, έτσι όπως καταντήσαμε, ο περισσότερος κόσμος ενημερώνεται μόνο από την τηλεόραση. Και φυσικά αποβλακώνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]