Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σενάριο γράφτηκε. Ώρα να αρχίσουν τα... επεισόδια


Δεν νομίζω ότι είμαστε σε κανέναν μεγάλο λήθαργο. Ενα μέρος της ελληνικής κοινωνίας ναι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της μη-αντίδρασης.

Αλλά έχω την γνώμη ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, και πήραν τα μέτρα που πήρανε, πως έχουνε αμολύσει λυτούς και δεμένους ώστε να κρατήσουνε κολλημένους τους νοικοκυραίους στον καναπέ. Τους νοικοκυραίους, 40, 50-κάτι και κάπου εκεί. Αυτούς.

Πότε με την πειθώ (τώρα νοικοκυρεύουμε το κράτος, σώζουμε την πατρίδα από την χρεωκοπία, και κυνηγάμε κλέφτες και φοροφυγάδες), πότε με την ενοχοποίηση (φταίμε όλοι, όλοι μαζί τα φάγαμε, φταίνε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι), πότε με τον φόβο (νεκροί στην Marfin, απίστευτα ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στον δρόμο που ψεκάζουν και κοπανάνε αδιακρίτως), πότε με την απειλή ότι διαταράσσεται η τάξη και καταστρέφονται περιουσίες (οι αναρχικοί και οι μπαχαλάκηδες που καίνε το ένα και το άλλο), και φυσικά με τον εγκλωβισμό στα κόμματα (το αγαπημένο τους).

Μια που ως ένα βαθμό την νεολαία μας την έχουν εξ ορισμού αφοπλισμένη (φταίμε κι εμείς οι μεγάλοι που αφήσαμε την τηλεόραση να μεγαλώσει τα παιδιά μας), τον μόνο που υπολογίζουνε τώρα στα σοβαρά, είναι οι νοικοκυραίοι. Διότι αυτοί επειδή έχουνε και πολλά βάρη στην πλάτη τους, έχουνε και πολύ βαρύ χέρι, οι νοικοκυραίοι. Κι άμα σηκωθούνε από τον καναπέ, και είναι και θυμωμένοι…

Δεν είμαστε καθόλου, ούτε λοβοτομημένοι, ούτε σε αφασία, ούτε τίποτε. Θα θέλανε πολύ να είμαστε. Και γι’ αυτό το λένε και το ξαναλένε ότι ο έλληνας είναι απαθής και άλλα τέτοια προπαγανδιστικά. Ευσεβείς πόθοι είναι και κούνια που τους κούναγε. Οι μεγάλες ηλικίες (αυτοί είναι που βαράνε πολύ, κι άμα ξεφύγουνε, δεν…) βράζουνε.

Μη τους κάνουμε το χατήρι κι αναπαράγουμε την προπαγάνδα τους. Ο έλληνας, με βάση αυτό που του λένε η κυβέρνηση και τα κόμματά του να κάνει, δηλαδή τίποτε, καθως και η εξωνημένη τηλεόραση, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ. Και μπινελίκια ρίχνει, και χαμπάρι πήρε τι του κάνανε ΟΛΟΙ, και ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ, εδώ και μήνες.

Αλλά η κοινωνία δεν είναι ping pong να στείλει άμεσα την απάντηση. Θα την στείλει όμως. Διαισθάνομαι ήδη πως το παιχνίδι έχει κριθεί κιόλας στις συνειδήσεις των ελλήνων. Το σενάριο δηλαδή ήδη γράφτηκε.

Μένει να δούμε τα επεισόδια τώρα.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Είναι τόσο ανόητοι, τόσο άπληστοι, καί τόσο πουλημένοι, πού (-Διεθνείς παρατηρητές κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για επερχόμενο αιματοκύλισμα στούς δρόμους τής Αθήνας-)μάλλον θά δικαιωθής.Ούτως η άλλως οί Τούρκοι καταλαμβάνουν Κύπρο,Αιγαίο,Θράκη καί οί Φράγκοι-Δυτικοί, δημόσια καί ιδιωτική περιουσία. Η δουλεία είναι δεδομένη. Ο στρατός κατοχής παρών (λαθρομετανάστες,ευρωμπάτσοι,πραιτωριανοί). Είμαστε στόν τοίχο. Δύο είναι οί διέξοδοι, ραγιάδες η ήρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]