Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η… ευτυχία (!!!) του Μνημονίου

Χθες γράφαμε ότι τα χειρότερα δεν τα ’χουν δει ακόμη οι Ελληνες πολίτες. Και αποκαλύπταμε όσα δεινά για τους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνονται στο μίνι μνημόνιο αριθμός 3.

Περικοπές στα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα, μειώσεις μισθών, απολύσεις .

«Φωτιά και τσεκούρι» στην ελληνική κοινωνία με απροκάλυπτη την πρόθεση της κυβέρνησης για νέους συνταξιοδοτικούς και μισθολογικούς περιορισμούς, επιβαλλόμενους και στον ιδιωτικό τομέα!

Κατόπιν όλων αυτών πως να μην είναι λοιπόν ….ευτυχία το Μνημόνιο, όπως μας διαβεβαίωνε τον προηγούμενο μήνα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, σε μία ακόμη έξαρση της αμετροέπειάς του;

Προφανώς λοιπόν όλοι οι Έλληνες πρέπει να νιώθουν περισσή αγαλλίαση, αφού οι μισθοί και οι συντάξεις τους θα περικοπούν ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που η αγοραστική τους δύναμη έχει ήδη περιορισθεί.
Επίσης όσοι έχουν μαγαζιά τα κλείνουν, οι άνεργοι αυξάνονται και οι αναπτυξιακές προοπτικές από την εφαρμογή του συγκεκριμένου Μνημονίου είναι ανύπαρκτες.

Διότι, αυτά ακριβώς είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Μνημονίου. Επέτυχε μεν τον δανεισμό της Ελλάδας, αλλά οι όροι του οδηγούν στην πιο βαθιά ύφεση της ελληνική Οικονομία από την οποία δεν υπάρχει, με βάση του συνομολογηθέντες όρους, επιστροφή.

Τελικώς, εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως και χρησιμοποιεί το κάθε Μνημόνιο και την κάθε κουβέντα των πιστωτών μας ως άλλοθι για επιπλέον περικοπές, τις οποίες κανείς δεν ζητά!

Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του μέλους του ΔΝΤ κ. Τόμσεν ότι «το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα» ενώ ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει κάποια πίεση προς την κατεύθυνση αυτή αφού όλοι οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες παρεμποδίζουν την αναθέρμανση της αγοράς.

Δεν χωρεί αμφιβολία λοιπόν ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να χαρακτηρίσει ευτυχία το Μνημόνιο, τόχει ρίξει, κατά το κοινώς λεγόμενο, στη φιλοσοφία. Και μάλιστα την Θεολογική.
Προφανώς θέλει να μας πει, μια και θεωρεί τη μέγγενη του Μνημονίου ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί, πως «ουκ επ’΄άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος». Και μας προτρέπει στην ενατένιση του ζοφερού μέλλοντός μας, μέσα από ένα άλλο, μεταφυσικό, πρίσμα, ώστε να δούμε τη ζωή από την καλή της πλευρά.

Ασφαλώς και έχει δίκιο, αν σκεφτεί κανείς τι καλά που περνάει στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε να έχει γεννηθεί στο Μπαγκλαντές.

Θα συμβουλεύαμε την κυβέρνηση αντί να καταφεύγει στις αμπελοφιλοσοφίες των γραφικότερων εκ των στελεχών της, να δουλέψει σωστά. Και να περιορίσει από τη φοροδιαφυγή, την οποία έχει αφήσει ανεξέλεγκτη.

Μέχρι και εγκύκλιοι που προσδιορίζουν στις Εφορίες πως θα εισπράττουν την προκαταβολή από τις βεβαιωμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής έχουν καθυστερήσει να αποσταλούν, απλά διότι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης είναι μαθητευόμενοι μάγοι και μαθαίνουν τη δουλειά τους, «στου κασίδη το κεφάλι», κατά πως λέει και ο λαός.

Ας μη μας κοροϊδεύουν όμως και από πάνω προτείνοντάς μας, με τις εξυπνάδες Πάγκαλου, …. «απολαύστε ό, τι δεν μπορείτε να αποφύγετε»!

Πηγή: Εφ. "Γνώμη"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]