Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνά ο… κανένας


Η Ελλάδα σήμερα έχει κατεβάσει ρολά, το κράτος-το όποιο κράτος- έχει παραλύσει και ο κόσμος είναι… εκτός. Κυριολεκτικά δηλαδή αφού δεν είναι μόνο «εκτός» λόγω των αποφάσεων που αλλάζουν τη ζωή τους, αλλά και «εκτός» των αποφάσεων που λαμβάνονται στο όνομά τους. Τα καταφέραμε μια χαρά σε όλα τα επίπεδα όλοι. Από τον τελευταίο συνδικαλιστή-που κατά Πάγκαλο κλείνει τους δρόμους για 500 ευρώ- μέχρι τον τελευταίο βουλευτή που ψηφίζει έχοντας άγνοια κινδύνου.
Οι συνδικαλιστές του ευρύτερου Δημοσίου, τα «χαϊδεμένα» παιδιά του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα ο κύριος Πάγκαλος λοιδορεί, δεν έκλεισαν μόνο τους δρόμους. Έκλεισαν και το Κράτος το οποίο, έστω μ’ αυτό τον δραματικό τρόπο, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι ιδιοκτησία τους. Οι βουλευτές, επίσης του «ευρύτερου Δημοσίου», απέδειξαν με τη στάση τους ότι επαξίως τιμούν την αποστολή που τους ανετέθη από τον λαό. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από τον… ευρύτερο συνδικαλιστικό τομέα. Τώρα, απλώς, κάνουν τα «μεταπτυχιακά» τους στην πολιτική.
Όσο για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, τους νέους επιστήμονες που εκλιπαρούν για δουλειά, τους άνεργους επιστήμονες που κάνουν delivery για να ζήσουν, και γενικά όλους αυτούς που δεν βολεύτηκαν κάποτε και ξεβολεύονται τώρα, κανείς δεν δίνει την παραμικρή σημασία.
Η Κυβέρνηση τρέχει με το νομοσχέδιο για να εκταμιεύσει τη δόση του δανείου, οπότε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους, ενώ η Αντιπολίτευση παρακολουθεί την Κυβέρνηση να τρέχει, κι εκείνη από πίσω περιμένει να λαχανιάσει. Εν τω μεταξύ, ο επιχειρηματικός κόσμος δεν ξέρει σε ποιον πρέπει να αποταθεί. Στους συνδικαλιστές ή στην Κυβέρνηση; Κάποιος επιτέλους θα πρέπει να αποφασίσει ποιος κάνει κουμάντο σ’ αυτή τη χώρα. Γιατί, το μόνο βέβαιο στο ερώτημα για το «Ποιος κυβερνά» είναι.. κανείς!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]