Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Φοροκωνσταντίνου προβάρει τον ρόλο της Ιφιγένειας


Δεν πρόλαβε να ψηφισθεί το διαβόητο πολυνομοσχέδιο και άρχισαν τα σενάρια περί αντικατάστασης του Γ. Παπακωνσταντίνου στην λαιμητόμο του υπουργείου Οικονομικών.

Να του τα πούμε λοιπόν τώρα και όχι όταν πάρει την άγουσα για την οικονομική ιστορία της χώρας.

Δικαιωματικά, στον Φοροκωνσταντίνου ανήκει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με το τιτάνιο έργο του. Έβαλε την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Ούτε στους Ολυμπιακούς δεν είχαμε τόση προβολή. Κακή, στραβή, δεν παύει να είναι προβολή. Πόσοι Ευρωπαίοι αντί για κάποια άλλη αγαθοεργία θα έλθουν διακοπές στα μέρη μας;

Αλλά θα ήταν τεράστιο λάθος να του φορτώσουμε όλα τα στραβά κουλούρια. Ο πολιτικός του προϊστάμενος, που παρέλαβε ανεξάρτητο κράτος και θα παραδώσει προτεκτοράτο, θα παραμείνει ο καταλληλότερος;

Η χθεσινή πολιτική απαξίωση του Υπουργού Οικονομικών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρουσία της Λούκας Κατσέλη, επιβεβαίωσε ότι αποτελεί το «εύκολο θύμα» για να φορτωθεί στις πλάτες του τα δεινά της πολιτικής του μνημονίου, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μοιάζουν διατεθειμένοι να βγουν μπροστά, και να τον υποστηρίξουν στην κριτική την οποία δέχεται.

Οι πατέρες του έθνους διακατέχονται από υψηλό αίσθημα αυτοσυντήρησης. Αν βγουν να υπερασπιστούν τον ΥΠΟΙΚ, θα βάλουν ντετέκτιβ για να ξαναβρούν ψήφο στην κάλπη. Και ποιούν τη νήσσα. Η δε Λούκα εμφανίζεται απαρηγόρητη από το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν θα συμμετέχει σε λίγο στα Υπουργικά Συμβούλια.

Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και κορυφαίοι Υπουργοί, με ρόλο, άποψη και επιρροή δίπλα στον Πρωθυπουργό, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χάρης Παμπούκης, φέρονται έντονα προβληματισμένοι, στα όρια της αποστασιοποίησης από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Εν αναμονή του δομικού ανασχηματισμού στον οποίο προσανατολίζεται να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ακούγεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος την ευθύνη του τομέα της οικονομίας, ενώ θα αξιοποιηθεί και στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, σαν τη Βάσω Παπανδρέου ή τον Γιώργο Φλωρίδη.

Δομικός ανασχηματισμός, ή ο ανασχηματισμός του Δομοκού. Έχουν πάρει το τρένο και φεύγουν σιγά-σιγά. Τιθορέα, Λιανοκλάδι, Δομοκός και συνεχίζουν.

Βέβαια η πλήρης αποτυχία του προηγούμενου ανασχηματισμού συν τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπώσει ορισμένοι για τυχόν μεταφορά αρμοδιοτήτων τους (πχ Πάγκαλος) κάνουν την εξίσωση αρκετά δύσκολη.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται να ληφθούν μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί η γενικότερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην οικονομική κρίση και τις χώρες που πλήττονται καίρια.

Από τον στόχο της εκβίασης της συναίνεσης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο Πρωθυπουργός έχει αναδιπλωθεί στον περιορισμό των αντιδράσεων εντός του οίκου του. Και εκτιμά ότι αν το εορταστικό κλίμα της ερχόμενης εβδομάδας δεν είναι αρκετό, ένας ανασχηματισμός θα σώσει τα προσχήματα, θα κατευνάσει τα πάθη και θα διασκεδάσει τα λάθη.

Ατόφια πασοκική πολιτική κουλτούρα…






Μικρός Οδυσσέας

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]