Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Merkel: Καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα εγκαταλειφθεί


Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel έθεσε το ζήτημα για έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στη γερμανική Βουλή σήμερα, υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει σταθερότητα στην περιοχή.

«Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον», τόνισε η Merkel ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα.

Μετά τις συναντήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, οι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν τους άξονες του μηχανισμού, αφήνοντας την επεξεργασία των λεπτομερειών για τις αρχές του επόμενου έτους.

Τα ομόλογα που θα εκδοθούν μετά την θέσπιση του νέου μηχανισμού είναι λειτουργική ανάγκη να περιέχουν μία ρήτρα συλλογικής δράσης που αναγκάζει τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετέχουν στη διάσωση, υπογράμμισε η Merkel.

Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την αντίθεσή της στη δημιουργία ευρωομολόγων και τόνισε ότι το ευρώ έχει αποδείξει ότι είναι ανθεκτικό στην κρίση, σημειώνοντας τον σχετικά χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και την μακροπρόθεσμη ισχύ του νομίσματος έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Επισήμανε ότι τα εθνικά κοινοβούλια θα έχουν έως το τέλος του 2012 περιθώριο να επικυρώσουν τις αλλαγές στην Συνθήκη της Ευρώπης που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία του μηχανισμού.

«Κανένας δεν θα εγκαταλειφθεί στην Ευρώπη, δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη να καθοριστούν αυστηροί όροι για τις διασώσεις και να υπόκεινται τα δημόσια οικονομικά της χώρας στον έλεγχο τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

© Dow Jones Newswires
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]