Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα δώρα του... λαού


Τις τελευταίες ημέρες η χώρα (και φυσικά και οι πολίτες της) "βομβαρδίστηκε" από "δώρα" που ετοίμασε με ιδιαίτερη μέριμνα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Βέβαια, τα δώρα αυτά είναι άμεσα πληρωτέα (όπως λέμε "αντικαταβολή") από τους παραλήπτες - Έλληνες πολίτες.
Σε μία κίνηση ευγενικής (και κυριολεκτώ στην έννοια της ευγένειας) ανταπόδοσης των δώρων, ο Ελληνικός λαός σήμερα αποφάσισε να δώσει τα δικά του δώρα - μηνύματα προς τους άρχοντες και δη προς τους πολιτικούς της χώρας.
Ο πρώτος "παραλήπτης" ήταν ο κύριος Χατζηγάκης, ο οποίος φυσικά δεν περίμενε να "γευτεί" τα συναισθήματα των πολιτών. Υπολείπονται άλλοι 299 παραλήπτες για να παραλάβουν τα "σχετικά" δώρα τους. Σε περίπτωση που αποφύγουν την λαϊκή έκφραση "στοργής" είναι βέβαιο πως θα την εισπράξουν στο άμεσο μέλλον, έντοκα (βλέπετε το μνημόνιο μπήκε για τα καλά στο "πετσί" των πολιτών, που ασπάζονται -στην συγκεκριμένη περίπτωση- απόλυτα τις αρχές του)...
Και αυτή η αναφορά έχει να κάνει με τους πολίτες και τους πολιτικούς και όχι με τα έμμισθα μπαχαλοειδή που βγαίνουν στις πορείες για να αμαυρώσουν την δίκαιη διαμαρτυρία των πολιτών. Διαμαρτυρία που πολλοί θα ήθελαν να την τροποποιήσουν σε "χουλιγκανισμό" για να εισάγουν (όπως από καιρό σκοπεύουν) άλλες "καταστάσεις" και άλλους τρόπους "εφαρμογής" της "δημοκρατίας" (όπως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την λέξη δημοκρατία).
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως οι καιροί που κάποιοι έκαναν πράξη το "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου", έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι και αν κάνουν, έχουν μπει σε "κινούμενη άμμο" και απλά θα βυθίζονται πιό γρήγορα στο τέλος που οι ίδιοι φρόντισαν για τον πολιτικό τους βίο...
Τελικά άρχισε να πέφτει ξύλο σαν "δωρόσημο"; Αχ... Κούλα!

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο απλός κόσμος εκτονώνεται. Θα θέλαμε να δούμε και τους "πνευματικούς" ανθρώπους του τόπου (συνθέτες, ποιητές, ηθοποιούς και άλλους) να ανεβαίνουν σε ένα βήμα και να παίρνουν από κοινού θέση στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Έχουν κλειστεί στην ζεστασιά του σπιτιού τους και έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους; Ας μας εξηγήσουν γιατί προτιμούν να σιωπούν τέτοιες μέρες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]