Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κομισιόν “κατεδαφίζει” τον Προϋπολογισμό

Απανωτά χαστούκια δέχεται η ελληνική οικονομία αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί ξεκάθαρα σε αδιέξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι δανειστές μας, στην προκειμένη περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βλέπει χειρότερες εξελίξεις απ’ ότι η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα κατατεθεί η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία η οποία θα είναι κόλαφος για τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος εκτός από… μέρες μετρά και λάθος στατιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση θα αναφέρονται διαφορετικά –προς το χειρότερο- στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Για παράδειγμα η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό προβλέπει έλλειμμα 9,4% το 2010, αλλά η Κομισιόν θα προβλέπει κοντά στο 10% ίσως και πάνω από αυτό. Και δεν είναι καθόλου αστεία πράγματα 0.6% διότι θα πρέπει ουσιαστικά η κυβέρνηση να βρει επιπλέον 1,5 δις ευρώ από αυτά που έχει προβλέψει. Αν δηλαδή οι φόροι του 2011 ήταν 15 δις θα πρέπει να γίνουν 16,5 δις.

Για το χρέος τα πράγματα έτσι κι αλλιώς είναι δραματικά. Το Μνημόνιο έλεγε ότι το 2013 θα είναι στο 155% αλλά η Κομισιόν προβλέπει ότι το 155% θα το πιάσουμε στο τέλος του επόμενου έτους ενώ φέτος θα κινηθεί πάνω από 145%.

Όσο για την ανεργία, η Κομισιόν τη βλέπει να φτάνει το 15% όταν η κυβέρνηση μιλά για 14%.

Στο μέρος της ανάπτυξης, οι Κομισάριοι προβλέπουν ότι θα κινηθεί στο -5% όταν η κυβέρνηση μιλά για -4,3% ενώ το 2011 θα έχουμε ύφεση κοντά στο -3.5%.

Αν ανατρέξετε στις δηλώσεις του Μαΐου για το πόσο καλό θα μας έκανε το Μνημόνιο θα καταλάβετε και το μέγεθος της ανοησίας που υπάρχει εντός της κυβέρνησης. Εκτός κι αν δεν πρόκειται για ανοησία αλλά για στημένο παιχνίδι.

Το σίγουρο είναι ότι η Κομισιόν, προτού ακόμη συζητηθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός, «κατεδαφίζει» βασικά σημεία του τα οποία κρίνουν το μέλλον της χώρας.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]