Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ελληνικό βαθύ κράτος


Το είδαμε, τ΄ ακούσαμε κι αυτό.
Τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες θα συγκρουστούμε με τις ΔΕΚΟ που είναι τα σπλάχνα μας.
Τάδε έφη, αυτά είπε ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Ελλάδας σε στιγμές που η χώρα μας, η πατρίδα, όπως αγαπάει να λέει ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου πνέει τα λοίσθια.
“Αγγελοβλέπει” λένε οι γιαγιάδες.
Ξόφλησε, λένε οι παράγοντες της αγοράς.
Αλλά τα σπλάχνα, σπλάχνα…
Όταν άκουγα αυτή τη λέξη, δηλαδή σπλάχνα, το μυαλό μου πήγαινε σε ό,τι δημιουργικό, σε ό,τι ιερό και όσιο είχε και έχει να επιδείξει ο καθένας από μας.
Τώρα μπερδεύτηκα. Όχι ότι δεν γνώριζα δηλαδή.
Έβλεπα ότι η χαρά των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ήταν να απολαμβάνουν να λιώνουν τα παγωτά του γειτονικού γαλακτοπωλείου, όταν κατακαλόκαιρο κατέβαζαν τους διακόπτες, χωρίς κανένας πρωθυπουργός να τολμά να βγάλει άχνα.
Έβλεπα ότι η χαρά άλλων εργατοπατέρων, ήταν να κλείνουν δρόμους, λιμάνια και να έρχεται όπως πέρυσι τέτοιο καιρό ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Μπορίσοφ να προσφέρει τις «καλές του υπηρεσίες» όπως λένε στη γλώσσα της διπλωματίας, για να ανοίξουν οι δρόμοι.
Γνώριζα ότι οι ΔΕΚΟ, ελέω πατέρα κ. Γιώργου Παπανδρέου, ήταν πανίσχυρες ενώσεις που «έκοβαν» και «έραβαν». ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ στην ουσία, με άβατο μπροστά στο οποίο ωχριά το «άβατο» του Αγίου Όρους.
Σπλάχνα όμως, όπως τις αποκάλεσε ο κ. πρωθυπουργός δεν μπορούσα να τις διανοηθώ.
Σπλάχνα άσπλαχνα, σπλάχνα που δεκαετίες κάθονται στο σβέρκο του κοσμάκη υιοθετημένα από σοσιαλιστές, ζαλίζουν, μπερδεύουν τον κόσμο.
Ζαλίστηκα κι εγώ.
Τί σπλάχνα να ήταν αυτά, πιά;
Αυτά τα τυραννικά σπλάχνα, που λυμαίνονται την χώρα, θεοποίησε το κυβερνών κόμμα.
Βέβαια για την Ελληνική Δημοκρατία όλα αυτά.
Και τώρα, άντε αυτά τα σπλάχνα να τα πείσεις ότι ήταν δυνάστες. Κάτι σαν τον Βεληγκέκα του Ευγένιου Σπαθάρη.
Όχι ότι οι ίδιοι δεν το ξέρουν. Το απολαμβάνουν κιόλας.
Είναι όμως αυτοκράτορες.
Έχουν μάθει να «κόβουν» και να «ράβουν». Να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.
Είναι το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ.
Και αυτό το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ, των συνδικαλιστών, θα συγκρουστεί -τρομάρα μας- με το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ των Κεμαλιστών και της Τουρκίας -και πάλι τρομάρα μας-.
Αυτό το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ θα το κατεβάσει λέει από το σβέρκο του ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός. Και πάλι τρομάρα μας.
Αν, λέω αν κρίνουμε από τα σπλάχνα, φανταζόμαστε τι είναι η οντότητα, ο οργανισμός, από τον οποίο προέρχονται τα σπλάχνα.
ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΗ τρόπος του λέγειν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτή η δική μας δηλαδή.
Που έφτασε τους συνταξιούχους να μην μπορούν να πλησιάσουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Χώρια όλα τα άλλα «ευεργετήματα» για όλους εμάς τους άλλους.
Τι έχουμε να δούμε!!! Ούτε ο Χίτσκοκ δεν το φαντάστηκε…
Εμείς δε χρειάζεται να το φανταστούμε, γιατί θα το νοιώσουμε στο πετσί μας.
Καλή δύναμη σε όλους.
Στέλιος Αρσενίου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν μας κοιμίζουν τώρα, χρόνια μας κοίμιζαν και μας έκαναν κοινωνικά αναίσθητους και εντελώς παρτάκηδες. Αφού δεν είχαμε αντιστάσεις τότε, γιατί να έχουμε τώρα;
    Πριν λίγα χρόνια, εξέφρασα την αντίθεσή μου σε απεργία λέγοντας ότι ντρέπομαι να κάνω απεργία με οικονομικά αιτήματα, όταν υπάρχουν μισθοί μισοί από το δικό μου. Πρέπει να περιγράψω πώς με κοίταξαν όλοι ή μπορείτε να το φαντασείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]