Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η “άνευ λόγου” συνάντηση Παπανδρέου – Γκρούεφσκι

Η προχθεσινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, κ. Γκρούεβσκι, καθώς και οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, κ. Μιλόσοσκι, όπως αναμενόταν δεν απέδωσε καρπούς παρά το γεγονός πως συζητήθηκαν και θέματα που οι δυο ηγέτες συζητούν παράλληλα κι εκτός διαδικασίας ΟΗΕ μέσω ατόμων της εμπιστοσύνης τους.

Η συνάντηση των δυο ηγετών πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Konrand, όπου συνήθως διαμένει (με την ακολουθία του) ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων, Kanal5, η συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών διήρκεσε μιάμιση ώρα και οι κ.κ. Παπανδρέου και Γκρούεβσκι συζήτησαν για πολιτικά και περιφερειακά ζητήματα καθώς και για την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ κ. Μιλόσοσκι, αναφέρει το ρεπορτάζ, την περισσότερη ώρα οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για το ζήτημα του ονόματος για το οποίο δεν προέκυψε κατι καινούργιο. Το θετικό είναι ότι η συνάντηση χρησίμευσε για να διορθωθεί η αρνητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από δηλώσεις αξιωματούχων τους τελευταίους μήνες, δήλωσε, σύμφωνα με τον σταθμό, ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές σε ποιές δηλώσεις αναφερόταν. Για το θέμα αυτό ο κ. Παπανδρέου μετέφερε στον κ. Γκρούεβσκι τη δυσαρέσκειά του για τις τελευταίες αρνητικές δηλώσεις εκ μέρους της πΓΔΜ. Η Ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη για συμβιβασμό (καινούργιο συμβιβασμό;) και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε συνάντηση με τον κ. Γκρούεβσκι προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Πέραν όλων αυτών των θεατρικού χαρακτήρα κινήσεων είναι σαφές ότι αν στην προηγούμενη περίοδο η Αθήνα ‘ήταν έτοιμη αλλά ο κ. Γκρούεφσκι προσπαθούσε να κερδίσει επιπλέον χρόνο για να παρουσιάζεται σαν “προστάτης” της συνταγματικής ονομασίας της πΓΔΜ, τώρα που η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αυξήθηκε δραματικά, γεννούνται ερωτήματα αν και ο κ. Παπανδρέου είναι έτοιμος για επίλυση του ονόματος σε μια κρίσιμη φάση για τη χώρα και το μέλλον της, λόγω οικονομικής κρίσης.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]