Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σας θυμίζει κάτι;

Διαβάζοντας μια συνέντευξη του καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Αϊρες Κλαούντιο Κατς (Claudio Katz) σε ελληνική εφημερίδα (Κυρ.Ελευθεροτυπία), στέκομαι στην απάντησή του στην ερώτηση «Πώς οδηγήθηκε ο κόσμος στην παραδοχή της πτώχευσης και στην εξέγερση;» .

Ο γνωστός οικονομολόγος απαντά: «Μέχρι το 2001 λέγαμε πως θέλουμε να είμαστε συνεπείς, μας διακατείχε ένα συναίσθημα ενοχής, τα μέσα ενημέρωσης είχαν φτιάξει το στερεότυπο ότι ο λαός είναι τεμπέλης, αμέριμνος και διεφθαρμένος».

Σας θυμίζει τίποτα το στερεότυπο που είχαν καλλιεργήσει τα ΜΜΕ στην Αργεντινή;

Σας ενδιαφέρει η συνέχεια της απάντησης του καθηγητή;

"Όσο περνούσε όμως ο καιρός και δεν φαινόταν διέξοδος, παρά τις θυσίες, την ανεργία στο 30% και την κοινωνική περιθωριοποίηση ακόμη και των μεσαίων στρωμάτων, ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν είχε τίποτε να χάσει και… επαναστάτησε".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εδώ το τεμπέλης λαός και οι ενοχές δε δείχνουν να πιάνουν. Γι αυτό μπήκε σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο "Αποβλάκωση" και "Άλωση μεταναστών". Τι αποτελέσματα θα έχει αυτό, μένει να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς πιάνουν. Μαζί με τη ματαιοδοξία, τον ωχαδελφισμό και τον εγωισμό έχουν αλώσει την εθνική συνείδηση του Έλληνα. Καλλιεργήθηκαν επί πολλά χρόνια και άνθισαν σε πρόσφορο έδαφος. Και τώρα θερίζουν τους καρπούς τους. Γι' αυτό δεν έχει ανοίξει μύτη και ούτε και πρόκειται. Μεταξύ κομματικών και πελατιακών σχέσεων και αδιαφορίας/απάθειας, δεν θα καταψηφίσουν τον Γιωργάκη και η κατρακύλα θα συνεχιστεί στο πηγάδι δίχως πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο. Στους Αργεντινούς είχαν πει τότε να πουλήσουν την γεμάτη πετρέλαια Παταγονία για να ξεχρεωθούν, όπως εμάς μας είπαν να πουλήσουμε νησιά. Ούτε καν κάνουν τον κόπο να αλλάξουν το σενάριο, έστω λίγο!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]