Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο σύμβουλος του Μπαρόζο προτείνει την ένταξη της ΕΕ στο ΝΑΤΟ


Ο Ζοάο Μαρκές ντε Αλμέιδα, σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε την Παρασκευή ότι η καλύτερη λύση για την διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ είναι η ένταξη της πρώτης στο ΝΑΤΟ.
Ο Μαρκές ντε Αλμέιδα ήταν μεταξύ των κύριων ομιλητών σε σεμινάριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας στη Λισαβώνα. Προτού διοριστεί ως σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπήρξε πρόεδρος του Πορτογαλικού Ιδρύματος, ενός κυβερνητικού think-tank που πραγματεύεται θέματα άμυνας και στρατηγικής.
Σύμφωνα πάντα με τον Μαρκές ντε Αλμέιδα, το μεγαλύτερο αγκάθι στις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ είναι το ζήτημα της ενοποίησης της Κύπρου. Η Τουρκία διαθέτει τον υπ' αριθμόν 2 στρατό μέσα στη νατοϊκή συμμαχία, πλην όμως η διχοτόμηση της Κύπρου λειτουργεί ως τροχοπέδη στην βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ. Η Κύπρος είναι ήδη μέλος της ΕΕ.
Στα πλαίσια της επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβώνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Άντερς Ρασμούσεν θα προτείνει τη διεύρυνση των σχέσεων με την Τουρκία, κίνηση η οποία θα έχει ως συνέπεια την συμμετοχή της Τουρκίας ως πλήρους μέλους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.


Την μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου επιμελήθηκε η μεταφραστική ομάδα του ιστολογίου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τα τούρκικα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων μέσα στο πιάτο των πολυεθνικών και τα στρατά της Τουρκίας στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών. Δύο σε ένα. Άμα είσαι νά 'σαι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ποιον κινδυνεύει ο κ. Μπαρόζο και η Ευρώπη του, μήπως μπορεί να μας απαντήσει; Από τη Ρωσία κινδυνεύουμε; Από την Κίνα, από την Περσία, το Πακιστάν, την Β. Κορέα, τον Τσάβες και το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν;
    Ή γενικως και αορίστως κινδυνεύουμε από την τρομοκρατία και καλείται το ΝΑΤΟ να μας προστατεύσει;

    Μήπως "κάτι τρέχει" με τους εξωγήινους και ακόμη δεν το πήραμε είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπό κανέναν δεν κινδυνεύει ο Μπαρόζο και η Ευρώπη. Αλλά πώς να το κάνουμε, οι εξοπλισμοί κρύβουν λεφτά αισθήματα.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]