Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο μας κοστίζει η μεζονέτα του ΔΝΤ;


Μια μεζονέτα 250 τετραγωνικών με θέα στην Ακρόπολη έχει νοικιάσει το ΔΝΤ για τους ανθρώπους του που παραμένουν στη χώρα μας ή επισκέπτονται συχνά λόγω των εργασιών του Μνημονίου.
Το κόστος του ενοικίου ανέρχεται στα 9.100 ευρώ το μήνα!
Το διαμέρισμα, έχει ενοικιαστεί για τρία χρόνια και υπάρχει σκέψη για παράταση ακόμη δύο ετών.
Άρα;
Θα τους έχουμε στο σβέρκο μας για πολύ ακόμη...
Προσθέτουμε εμείς..
Τι ανάγκη έχουν αφού εμείς πληρώνουμε, όχι μόνο για μια μεζονέτα αλλά για όλες τις μεζονέτες της Αθήνας...
Θα πληρώσουμε 400 εκατ. για λειτουργικές δαπάνες της σύμβασης..
Όλα είναι μέσα, τα πάντα όλα..
Μέχρι και τα τηλέφωνα που κάνουν τους πληρώνουμε.
Για να θυμηθείτε τι πληρώνουμε διαβάστε το άρθρο μας:
Απίστευτο, πληρώνουμε 400 εκατ ευρώ για λειτουργικές δαπάνες της δανειακής σύμβασης.

Εγκαθίσταται κανονικά στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Νοίκιασε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, για να είναι κατοικία των αντιπροσώπων του. Η μίσθωση έχει προοπτική 5 ετών και το μίσθωμα είναι 9.100 ευρώ τον μήνα.
Το συμφωνητικό της μίσθωσης έγινε μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το σπίτι είναι οι δύο τελευταίοι όροφοι, 5ος και 6ος, πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη. Ακόμη, περιλαμβάνεται και η ταράτσα. Συνολικά η επιφάνεια των ορόφων είναι γύρω στα 250 τ.μ.
Η μίσθωση («αρχική διάρκεια») είναι τριετής, από την 1/10/2010 έως τις 30/9/2013 και το ΔΝΤ έχει το δικαίωμα να την ανανεώσει για δύο χρόνια επιπλέον.
Η εγγύηση, που καταβάλλεται, είναι ίση με το μίσθωμα 4 μηνών, 36.400 ― και είναι καταβλητέα κατά την πρώτη τρίμηνη καταβολή του μισθώματος.
Σύμφωνα με το συμφωνητικό, ο μισθωτής θα χρησιμοποιεί το μίσθιο ακίνητο μόνο ως κατοικία των προσώπων που ορίζονται από το Ταμείο.
Ο εκμισθωτής θα καταβάλλει όλους τους φόρους, ένσημα, τέλη ακινήτου και οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις.
Δικαστική ασυλία
Επίσης, σύμφωνα με τη σύμβαση της μίσθωσης, ο μισθωτής, ως διεθνής οργανισμός, έχει ασυλία από κάθε μορφής δικαστική διαδικασία και με την παρούσα σύμβαση δεν αποποιείται της ασυλίας αυτής.
Και ακόμη, ο μισθωτής, η περιουσία και οι συναλλαγές του έχουν ασυλία έναντι κάθε μορφής φορολόγησης. Δεν έχει ευθύνη για την καταβολή οποιουδήποτε φόρου σε σχέση με το καταβλητέο μίσθωμα και ο εκμισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει και να καλύψει τυχόν ζημία του μισθωτή από οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση.
Η σύμβαση της μίσθωσης έγινε στα αγγλικά και τα ελληνικά. Προβλέπεται πως σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ της αγγλικής και της ελληνικής μετάφρασης θα επικρατεί το αγγλικό κείμενο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]